Sentinţă DEVASTATOARE pentru Lance Armstrong

Curtea Supremă de justiţie a statului Texas a dat o decizie o nouă decizie împotriva lui Lance Armstrong, aceasta putând să se soldeze pentru fostul ciclist o pierdere de 12 milioane de dolari, din primele de victorie care i-au fost acordate.

RomaniaTV.net
01 iun. 2014, 06:19
Sentinţă DEVASTATOARE pentru Lance Armstrong

Instanţa supremă texană i-a respins americanului cererea formulată în cursul lunii mai, care viza blocarea cererii făcute de societatea SCA Promotions. Aceasta voia să recupereze primele de victorie date fostului rutier după succesele sale în Turul Franţei din 2002, 2003 şi 2004. Cu sediul în Texas, SCA Promotions, a refuzat, iniţial, să-i vireze fostului campion 5 milioane de dolari ca prime, datorate după a 6-a victorie pe Champs Elysees în 2004, de pe atunci existând alegaţii de dopaj pe seama lui Armstrong, care circulau în Europa.

Lance Armstrong a chemat în faţa justiţiei firma texană, obţinând câştig în urma unui arbitraj, astfel că şi-a primit primele de victorie. Dar după mărturisirile proprii de dopaj, SCA a făcut totul pentru a-şi recupera banii, cu un surplus de daune şi cheltuieli judiciare. Este prevăzută o depunere, sub jurământ, a unei mărturii a lui Armstrong, pe 12 septembrie, iar decizia Curţii Supreme din Texas deschide calea acestei depoziţii.

Fostul campion a fost descalificat pe viaţă şi deposedat de majoritatea titlurilor sale, între care cele 7 victorii din Marea Buclă, în octombrie 2012, ca urmare a unui raport năucitor al Agenţiei americane antidoping (USADA). După ani de negare, el a recunoscut la începutul anului 2013 că s-a dopat pentru a câştiga Le Tour. Aceste mărturii au determinat mai multe societăţi să ceară rambursarea firmelor de victorii.