Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Cât de mare este suspendarea pentru dopaj: „E un dosar cu condiţii excepționale”

Gabriela Andreiașu, director al Agenției Naționale Anti-Doping, a declarat că un verdict în cazul de dopaj al Simonei Halep ar putea veni mai târziu din cauza "condiţiilor excepţionale" din dosar. De obicei, Sport Resolutions anunţă decizia în cel mult două săptămâni de la audieri, lucru care în cazul româncei s-a întâmplat pe 28-29 iunie.

10 iul. 2023, 15:47
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Cât de mare este suspendarea pentru dopaj: „E un dosar cu condiţii excepționale”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Cât de mare este suspendarea pentru dopaj: "E un dosar cu condiţii excepționale"

Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. „Tribunalul Sport Resolutions trebuie să emită decizia în 14 zile de la data audierii Simonei Halep, dar există și posibilitatea extinderii acestui termen în condiții excepționale! De ce? Pentru că, un caz care este complex, care are foarte multe probe, în care au fost audiați foarte mulți martori”, a declarat Gabriela Andreiașu, director al Agenției Naționale Anti-Doping, conform ProSport.

Simona Halep a fost audiată la Londra pe 28 şi 29 iunie, astfel că 13 iulie este ziua în care poate afla cel mai devreme verdictul Sport Resolutions în cazul intentat de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru dopaj cu roxadustat și iregularități în pașaportul biologic.

Citeşte şi: Anunțul care o face să tremure pe Simona Halep. Șeful FR Tenis aruncă bomba: „Opt ani de suspendare!”

„Probele aduse de experții ambelor părți impun o documentare profundă și o analiză a documentelor pe care le-au depus ITIA și Simona Halep. Nu se fac alte sau noi analize în laboratoare, pur și simplu se examinează și studiază documentele, se verifică toate probele pe care le-au adus în aparare și, inclusiv, declarațiile pe care le-au dat martorii, foarte mulți de ambele părți, pe parcursul celor două zile de audieri, 28 și 29 iunie”, a mai spus şefa ANAD.

„Nu este reprezentativ numărul martorilor, cât reprezentative sunt informațiile pe care le-au adus experții în calitate de martori la acest proces. Există posibilitatea extinderii acestui termen. Nu din alte motive ci doar pentru a lua o decizie corectă și motivată”, a mai spus Gabriela Andreiașu, carea precizat: „Acel verdict posibil să afecteze viața Simonei Halep, atât cariera sportivă cât și viața personală până la urmă, pentru că sunt anumite interdicții pe care le va avea în perioada de suspendare, dacă va exista o perioadă de suspendare!”.