Anunțul care o face să tremure pe Simona Halep. Șeful FR Tenis aruncă bomba: „Opt ani de suspendare!”

Simona Halep este în așteptarea pedepsei în scandalul de dopaj care i-a afectat cariera, iar în lumea tenisului se vorbește de o suspendare extrem de drastică.

08 iul. 2023, 13:49
Anunțul care o face să tremure pe Simona Halep. Șeful FR Tenis aruncă bomba: „Opt ani de suspendare!”

Chiar dacă inițial s-a vorbit despre o suspendare maximă de 4 ani în cazul Simonei Halep, au apărut informații care spun că regulamentul prevede chiar și 8 ani de suspendare.

O primă reacție în acest sens a avut-o George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

„Ar fi ceva dus la extrem opt ani. Opt ani în cazul în care ai fi găsit kilograme de substanțe dopante în organismul cuiva. Din punctul meu de vedere, cu siguranță îi vor da minimum un an”, a spus George Cosac, potrivit Sport.ro.

Săptămâna trecută, Simona a avut în sfârșit șansa de a-și prezenta cazul la un tribunal din Londra. Se pare că dubla campioană de Grand Slam din România va primi un verdict în aproximativ două săptămâni. Anunțul a fost făcut de directorul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Gabriela Andreiașu.

Citește și: VIDEO Noi jigniri la adresa lui Ianis Hagi. Fiul „Regelui”, desfiinţat de un celebru jurnalist român: „Ieftin şi prostănac”

La câteva zile de la momentul audierii, directoarea Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a oferit detalii de la audieri și a anunțat că un verdict nu este așteptat în următoarele două săptămâni: „Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi. Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce este acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi Și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.

Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică.Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar. Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA”, a declarat Gabriela Andreiașu.

Citește și: Dan Şucu, desfiinţat de Gigi Corsicanu. Scandal imens în Giuleşti: „Rapidul e al nostru, nu al lui!”