Simona Halep, după noile acuzaţii din scandalul de dopaj: „Trăiesc cel mai urât coşmar”

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza “neregulilor în paşaportul său biologic”.

20 mai 2023, 00:07
Simona Halep, după noile acuzaţii din scandalul de dopaj: „Trăiesc cel mai urât coşmar”
Simona Halep

Simona Halep a reacţionat pe reţelele de socializare după noile acuzaţii. „Nu numai că numele meu a fost terfelit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o opoziție constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, pentru a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu m-am gândit vreodată să iau vreo substanță ilicită. Am încercat de două ori să găsesc o șansă pentru a fi judecată de un tribunal independent, iar ITIA a găsit mereu motive de amânare. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care au studiat analizele mele de sânge au fost extrem de clari: sângele meu este total normal”, a mai spus Simona Halep pe Twitter.

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza “neregulilor în paşaportul său biologic”.

Scandalul ia amploare! Simona Halep, acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping. Reacţia lui Ilie Năstase

“Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

Răsturnare de situaţie în cazul de dopaj al Simonei Halep. „A fost o înscenare!”

“Înţelegem că anunţul de astăzi adaugă complexitate unei situaţii deja foarte cunoscute. De la începutul acestui proces ne-am hotărât să comunicăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi oportună. Desigur, înţelegem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea întregului proces, dar vom continua să interacţionăm cu tribunalul independent Sport Resolutions şi cu reprezentanţii doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a declarat Nicole Sapstead, Senior Director pentru Anti-Doping la ITIA.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, la Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Recent, Halep a declarat, într-un interviu pentru Tennis Majors, că nu cere un tratament special în cazul său, după mai multe luni de suspendare provizorie pentru dopaj, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă şansa de a-şi continua cariera.