Lovitură dură încasată de Simona Halep. Primul contract pierdut după ce a fost prinsă dopată

Simona Halep a avut un test pozitiv la roxadustat după meciul din primul tur de la US Open 2022 şi a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Fostul lider WTA trebuie să suporte consecinţele şi a pierdut deja un contract important.

07 nov. 2022, 22:05
Lovitură dură încasată de Simona Halep. Primul contract pierdut după ce a fost prinsă dopată

Lovitură dură încasată de Simona Halep. Românca a pierdut contractul cu turneul demonstrativ World Tennis League, după ce a fost suspendată pentru dopaj, iar patronii evenimentului au anunțat că românca nu va mai juca la prima ediție. Asta deşi Simona Halep ar mai putea participa, teoretic, la turnee demonstrative care nu sunt organizate de ITF sau WTA!

Astfel, Simona Halep nu va mai apărea pe terenul de tenis la World Tennis League în cadrul evenimentului desfășurat între 19 și 24 decembrie, la Dubai, unde au fost invitate vedete ca Novak Djokovic, Iga Swiatek, Bianca Andreescu, Alexander Zverev, Elena Rybakina sau Nick Kyrgios.

Citeşte şi: Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Simona Halep anunţase după operaţia la nas că nu va mai juca în 2022, dar că va participa la două turnee demonstrative în luna decembrie, Africa Cares (3 – 4 decembrie) și World Tennis League (19 – 24 decembrie). Deşi suspendată, românca apare încă pe lista oficială a evenimentului de la Johannesburg.

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.