Lovitură pe piaţa hotelieră. Rin Grand Hotel se închide total turiştilor şi va fi transformat în apartamente ce vor fi scoase la vanzare

Rin Grand Hotel a fost inaugurat în 2007, în sudul Bucureştiului, fiind prezentat la vremea respectivă ca cel mai mare hotel din Europa, având aproape 1.500 de camere.

17 ian. 2022, 09:55
Lovitură pe piaţa hotelieră. Rin Grand Hotel se închide total turiştilor şi va fi transformat în apartamente ce vor fi scoase la vanzare

La 15 ani de la lansare, puternic afectat de restricţiile impuse în contextul pandemiei de Covid, Ionuţ Negoiţă, proprietarul Rin Grand Hotel şi fostul patron al clubului Dinamo Bucureşti, anunţă că închide şi ultimele camere rămase în circuitul turistic şi le va transforma în apartamente.

„Pandemia ne-a afectat foarte mult, gradul de ocupare şi veniturile s-au prăbuşit dramatic la Rin Grand Hotel, veniturile au scăzut cu 80%, am adus chiar bani de acasă. L-am închis şi transformăm ultimele camere ce funcţionau în regim hotelier în apartamente. Până în vara anului viitor vom finaliza această conversie“, a spus pentru ZF Ionuţ Negoiţă, proprietarul hotelului, fratele lui Robert Negoiţă, primarul sectorului 3. Anul trecut mai funcţionau în regim hotelier 480 din cele aproape 1.500 de camere pe care le avea la des­chidere hotelul.

Ionuţ Negoiţă, fostul acţionar majoritar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, cu afaceri în turism dar şi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Capitală spune că se va concentra doar pe investiţii în zona rezidenţială. „În turism aşteptăm vremuri mai bune. Vom continua investiţiile pe rezidenţial”.

La lansarea în 2007, fraţii Negoiţă erau încrezători că cele 1.460 de camere vor fi bine primate de piaţă şi că hotelul Rin Grand Hotel va deveni profitabil în doar câţiva ani. În 2012, doar o treime din capacitatea totală de cazare mai funcţiona în regim hotelier, restul fiind transformată în apartamente care au fost scoase la vânzare.

Citeşte şi: Coaliţia se reuneşte, luni, la Parlament, pentru a discuta măsuri în domeniul energiei. Ce se întâmplă cu facturile umflate


loading...
Partenerii noștri