Lovitură pentru Boureanu, sechestru pe 2,2 milioane de euro din conturi aflate în străinătate

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au informat pe Cristian Boureanu că au identificat pe teritoriul mai multor ţări conturi deschise pe numele său ori pe numele unor societăţi pe care le-ar controla şi au impus sechestru de 2,2 milioane de euro, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

RomaniaTV.net
22 iul. 2019, 10:35
Lovitură pentru Boureanu, sechestru pe 2,2 milioane de euro din conturi aflate în străinătate

Sechestru pe averea lui Cristian Boureanu. Este pentru a doua oară când DNA ia o măsură asigurătorie asupra bunurilor fostului deputat. În octombrie 2018, procurorii au dispus măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 15 milioane de euro şi au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 2 milioane de euro deținute de Cristian Boureanu şi ceilalţi inculpaţi din dosar, fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, Mircea Costea, Constantin Dascălu şi Mihaela Mititelu.

Cristian Boureanu, primele declaraţii după condamnarea definitivă. „Justiţia nu este despre dreptate” VIDEO

Cristian Boureanu este cercetat sub control judiciar pe cauţiune pentru trafic de influenţă. În acelaşi caz, Sebastian Vlădescu este acuzat de luare de mită.

Infracţiunile de corupţie au fost comise în legătură cu încheierea şi derularea contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucureşti – Constanţa, precum şi cu recuperarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) restante, pentru lucrări de reabilitare la o altă linie de cale ferată.

Astfel, în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie.