Lovitură pentru Elena Udrea. Judecătorii CAB au respins definitiv cererea de recuzare a judecătorului din dosarul Hidroelectrica

Decizie fermă a judecătorilor Curții de Apel București în cazul Elenei Udrea. Aceștia au respins cererea de recuzarea a magistratului instanței ce judecă dosarul Hidrolectrica.

26 oct. 2021, 16:04
Lovitură pentru Elena Udrea. Judecătorii CAB au respins definitiv cererea de recuzare a judecătorului din dosarul Hidroelectrica
Sursa: Inquam Photos

Lovitură pentru Elena Udrea. Instanța a respins acțiunea ca neavând temeiuri juridice. Starea de fapt evocată de avocați nu se regăsește între articolele Codului de Procedură Penală sau ale altor legi românești, astfel că acțiunea a fost respinsă de către Curte.

Lovitură pentru Elena Udrea. Judecătorii CAB au respins definitiv cererea de recuzare a judecătorului din dosarul Hidroelectrica

Dosarul în care este judecat fostul ministru Udreava continuă sub autoritatea magistratului Corina Ciobanu, judecătoare ce a mustrat deja apărarea fostului demnitar că ar pune presiune pe martorii acuzaării.

La un termen anterior, la care era audiat unul dintre martorii Direcției magistratul le-a cerut pe ton ferm avocaților Elenei Udrea să nu preseze martorul aflat la bară și să nu pună întrebări tendențioase.

În fața instanței au compărut, la acel moment, doi dintre foștii martori acoperiți ai anchetatorilor DNA, respectiv un apropiat al omului de afaceri Bogdan Buzăianu și o angajată de top a acestuia, martori care au divulgat tot ceea ce au cunoscut legat de afacerea de milioane privind menținerea contractelor Energy Holding cu Hidroelectrica.

În timpul audierii apropiatului lui Bogdan Buzăianu, ex-martorul protejat Radu Sanda, pe numele său real Constantin Stoica, unul dintre avocații Elenei Udrea, a ridicat tonul la acesta pe fondul unor replici direct avocat – martor.

Martorul încerca să ofere răspunsurile cerute de avocatul care adresa întrebări, iar pe fondul insistenței avocatul a ridicat tonul la martor.

Judecătorul l-a apostrafat imediat pe avocat, de asemenea pe ton ferm și ridicat, atrăgându-i atenția că nu are dreptul să ridice tonul la martori.

Totodată instanța a atras de mai multe ori atenția celor doi avocați ai elenei Udrea că aceștia ar părea să pună presiune pe martori prin modalitatea de formulare a întrebărilor dar mai ales prin remarcile ce urmau răspunsurilor acestora.

”Nu ridicați dumneavoastră tonul la martor. Ce este asta? Instanța hotărăște totul aici. Nu vă permiteți dumneavoastră să ridicați tonul la martor și nici nu faceți dumneavoastră poliția ședinței.

….Nu înseamnă că trebuie să intimidați martorul. Deja trecem dincolo de loialitatea administrării probelor!”, i-a explicat pe ton ridicat judectoarea avocatului care  s-a contrat cu martorul.

Citește și: Elena Udrea nu s-a prezentat la termenul de luni al dosarului Hidroelectrica pentru că nu este vaccinată
 


loading...
Partenerii noștri