Lovitura pentru Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera s-ar putea întoarce în pușcărie

Gigi Becali ar putea să se întoarcă la pușcărie după ce a votat la referendum. Tribunalul Ilfov a dat unda verde judecarii dosarului in care Becali este acuzat de frauda la vot.

19 mai 2023, 16:01
Lovitura pentru Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera s-ar putea întoarce în pușcărie

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a fost trimis în judecată în dosarul în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot. În cursul zilei de vineri, magistrații de la Tribunalul Ilfov au dat unda verde judecarii dosarului in care latifundiarul din Pipera este acuzat de fraudă la vot.

Gigi Becali a fost acuzat că în octombrie 2018 s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea „căsătoria liber consimţită între soţi” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Pentru fapta sa Gigi Becali riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Gigi Becali susține că este nevinovat. ”Nu am încălcat nicio lege”, a spus Becali într-o intervenție telefonică la România TV.

”Eu cand m-am dus sa votez, au spus sa dam telefon la Sectorul 1 sa vedem daca esti pe lista. Eram pe lista. Nu am incalcat nicio lege”, a spus Gigi Becali la România TV.

Becali a explicat că inițial a fost acuzat de participare la referendum fara drept, apoi procurorul a schimbat incadrarea ”ca am votat fara drept”. ”E diferenta, prima nu se pedepsește, pentru a doua exista pedeapsă”, a mai spus Becali.

”Eu nu am vrut sa votez și au spus stati dl Becali ca sunam la Sectorul 1. Eu nu l-am cunoscut pe procuror. Nici buna ziua, nu-l cunosc. A venit militianul la palat, nu l-am cunoscut in viata mea pe procuror. Polițistul a lăsat citația la portar la palat”, a mai spus Becali.