Lovitură pentru proprietarii de maşini electrice. Pot plăti facturi la curent de 5.500 de lei

Vin vremuri grele pentru românii care au maşini electrice. Deşi sperau să scape mai ieftin cu alimentarea, aceştia vor plăti facturi uriaşe atunci când îşi vor încărca autoturismele.

12 sept. 2022, 10:14
Lovitură pentru proprietarii de maşini electrice. Pot plăti facturi la curent de 5.500 de lei

Lovitură pentru proprietarii de maşini electrice. ANRE a pus la dispozitia soferilor un configurator online al consumului casnic de kwh pe luna care trebuie sa-ti arate pretul facturii finale.

Lovitură pentru proprietarii de maşini electrice. Câţi bani vor plăti la factura de curent

Citeşte şi Virgil Popescu e convins că românii au facturi mici la energie: „Mi-e foarte greu să înţeleg de ce există această încercare de inducere a unei panici”

Potrivit configuratorului online pus la dispoziţie de ANRE, pentru o maşină care are un consum mediu de 500 de kw pe lună în judeţul Ilfov facturile la curentul electric sunt de-a dreptul şocante.

De exemplu, cei care sunt clienţi Hidroelectrica vor plăti în jur de 344 de lei. Adica, contravaloare a 160 de litri de motorina cu care un Logan 1.5 dCI poate parcurge peste 2.500 km lunar, potrivit bizbrasov.ro. 

În cazul în care ai un furnizor de curent 100% ECO, care provine din energie regenerabila, atunci factura ta la curent va ajunge si la 5.500 lei pe luna, sau 1.100 euro pe luna!

Dacă ai un contract banal EON, ENEL, Electrica sau Engie atunci vei avea “doar” o factura medie lunara de 4.000 lei, scrie autolatest.ro.

Mai exact, cei care au un contract „Enel Fix Relaxat” de 5,30 lei/kWh vor plăti pentru un plin la o Dacia Spring cu acumultorul de capacitate mica de 25 kwh în jur de 132 lei. La cei care au serviciul celor de la We Power Team SRL plinul la Dacia Spring ajunge la 277 lei. Autonomia reala a unei masini Dacia Spring este de 170 km.

Dacă ai un VW ID4 sau ID3 cu bateria de 77 kwh trebuie sa te astepti la un cost pentru un plin de 408 lei la Enel, sau 855 lei la We Power Team SRL. Un plin îţi ajunge aproximativ 450 km, conform EVDatabase.

Daca conduci un Mercedes EQS 450+ cu bateria de 107.8 kwh trebuie sa te astepti la un cost pentru un plin de 571 lei la Enel, sau 1197 lei la We Power Team SRL. Cu un “plin” o asemenea masina merge in medie 600 km conform EVDatabase.

Citeşte şi Virgil Popescu a răbufnit după atacurile privind plafonarea prețurilor: ”Nu cred că ordonanța de compensare din energie, avizată de ANRE, încalcă vreo directivă europeană. Restul sunt speculații”