LOVITURĂ pentru Radu Mazăre, după ARESTARE: Este SUSPENDAT din funcţia de primar al Constanţei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, ca Radu Mazăre să fie cercetat în arest preventiv în dosarul în care este acuzat că şi-a favorizat firma de casă la licitaţiile din Constanţa, dar şi că a luat mită 2 milioane de euro pentru construcţia unui mall. După ce edilul a ajuns în arest, prefectul Constanţei, Ion Constantin, a declarat că Radu Mazăre urmează să fie supendat din funcţie.

RomaniaTV.net
02 apr. 2015, 14:28
LOVITURĂ pentru Radu Mazăre, după ARESTARE: Este SUSPENDAT din funcţia de primar al Constanţei

„În conformitate cu prevederile articolului 71 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor articolului 26 aliniatul 1 din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, în termen de cel mult 48 de ore după ce voi primi toate documentele de la instanţa supremă, care, conform legii, trebuie emise de îndată, în calitate de prefect voi emite ordinul de suspendare din funcţie al primarului Constanţei, Radu Mazăre”, a declarat prefectul Ion Constantin pentru ZIUA de Constanţa.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis contestaţia procurorilor împotriva deciziei de cercetare în libertate a primarului Constanţei. Astfel, magistraţii au emis, joi, un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele lui Radu Mazăre, dar şi pe cel al omului de afaceri Sorin Strutinsky. Decizia este definitivă.

La scurtă vreme de la decizia ICCJ, Radu Mazăre a ajuns în arestul IPJ Constanţa. Strutinsky este deja încarcerat, într-un alt dosar.