Lovitură pentru Raed Arafat! România TV a câştigat procesul cu şeful DSU, toate emisiunile din pandemie au fost CORECTE

Victorie de răsunet obţinută de postul România TV în faţa lui Raed Arafat. Curtea de Apel i-a respins apelul, ca nefondat.

21 dec. 2022, 12:49
Lovitură pentru Raed Arafat! România TV a câştigat procesul cu şeful DSU, toate emisiunile din pandemie au fost CORECTE

Raed Arafat a pierdut procesul intentat România TV. Judecătorii Curții de Apel au decis: emisiunile postului nostru din timpul pandemiei, în care erau demascate MANIPULĂRILE lui Arafat au fost corecte. Acuzatiile de fake news la adresa postului nostru au fost desfiintate de instantă!

Iată cum arată solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, apelul principal formulat de reclamant. Admite apelul incident formulată de pârâtă. Schimbă în tot sentinţa civilă nr. 1833/02.12.2021, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a III- a Civilă în sensul că: Respinge cererea de chemare în judecată, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin grija grefei, azi, 20.12.2022.

În toată această perioadă de pandemie, Raed Arafat a fost principalul factor de decizie în tot ceea ce au însemnat restricțiile și amenzile. O parte din massa-media românească, printre care şi România Tv, a criticat comportamentul abuziv al şefului DSU, iar Curtea de Apel a dat dreptate postului nr.1 de ştiri din România.

 

Citeşte şi

Raed Arafat nu se teme de blackout în România: ”Mai degrabă vom avea probleme din cauza viscolului”

Document: Hotarâre  1976/2022  20.12.2022

Planul lui Raed Arafat, pentru ca episodul „Colectiv” să nu se mai petreacă în România: „Am transmis un mesaj foarte clar”

Cum se lăuda Raed Arafat pe Facebook

„ROMÂNIA TV A PIERDUT! Atacurile la persoană nu trebuie să fie tolerate, indiferent de forma acestora, mai ales când îmbrăca forma unei campanii de denigrare şi defăimare continuă şi fără precedent, încercând să dărâme imaginea şi numele unei persoane în mentalul publicului, transformând-o într-o persoană “malefică” bazându-se pe informaţii şi povesti false, special create, sau deformate, şi intens promovate.
Câştigul meu de astăzi împotriva România Tv, la prima instanţă, este doar un prim pas şi un puternic semnal că astfel de abordări nu mai pot fi tolerate într-o societate civilizată.”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Românii amendați de legile iniţiate de Raed Arafat în pandemie şi-au primit/își vor primi banii înapoi

Amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) vor fi anulate, iar românii care le-au plătit vor putea cere restituirea banilor, potrivit unei legi promulgate de către președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, recent , legea prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) şi returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata acestor amenzi. Legea prevede măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. „Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede actul normativ.

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani.

Inițial, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. în februarie, Guvernul a introdus excepții la formularul PLF și a redus amenzile, după ce mulți români au acuzat că au fost sancționați pe nedrept.