Lovitură pentru România, în plină epidemie de coronavirus: Cardurile de sănătate nu funcţionează!

Reprezentanții Casei Naționale de Sănătate au anunţat marti dimineaţă că sistemul sistemul informatic al cardului de sănătate nu mai funcționează. Astfel, doctorii nu mai pot procesa tratamentele pacienţilor și nu pot prescrie rețete.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 10:02
Lovitură pentru România, în plină epidemie de coronavirus: Cardurile de sănătate nu funcţionează!

Astăzi 10.03.2020, începând cu ora 8:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/eliberează în regim off-line”, a transmis CNAS.

Acum câţiva ani, cardul de sănătate a fost introdus ca obligatoriu la vizitele medicale la stat, dar și la cabinetele private care lucrează cu casa de asigurări.

Problema CNAS este una gravă având în vedere extinderea cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 pe teritoriul României, dar și ca urmare a faptului că acesta se suprapune cu cazurile de gripă sezonieră.

Lucrurile sunt şi mai grave ţinând cont de spusele unor medici care susţin că nici off line nu se poate lucru pentru că nu sunt recunoscute semnătura digitală a medicului și nici cardul pacientului.

În România au fost confirmate până în prezent 17 cazuri de coronavirus, dintre care cinci persoane au fost vindecate şi externate. 

Citeşte şi: CORONAVIRUS în România: 17 persoane confirmate, 5 vindecaţi, 52 de persoane în carantină. Şcoli închise, evenimente anulate

Autorităţile au anunţat măsuri drastice, interzicând adunările cu peste 1.000 de participanţi, anulând zborurile din şi spre Italia, precum şi cursele regulate rutiere sau feroviare ale operatorilor de trasnsport, iar de miercuri toate şcolile se vor închide.