Lovitură pentru şeful ANAF, Sorin Blejnar. Fiscul riscă să plătească despăgubiri VIDEO

Lovitură dură încasată de ANAF de la DNA. Procurorii DNA au dat o rezoluţie în care afirmă că Fiscul nu are bază legală să ceară TVA retroactiv pentru tranzacţiile imobiliare din perioada 2005-2006.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 15:21
Lovitură pentru şeful ANAF, Sorin Blejnar. Fiscul riscă să plătească despăgubiri VIDEO

ANAF a consumat sume enorme şi a hărţuit sute de oameni ca să obţină TVA pe tranzacţiile realizate de persoane fizice între 2005 şi 2009. Unul dintre ei este Mihail Negru. În cazul său, a făcut chiar plângere la DNA.

„Dintr-o exaltare copilărească a preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, care a încercat să se laude că el poate strânge fonduri la bugetul de stat. Aşa zisul TVA este insinifiant pe lângă penalităţile şi accesoriile care se stabilesc ulterior. Deci putem spune că este o camătă”, a declarat Mihail Negru.

Numai că plângerea ANAF s-a întors ca un bumerang împotriva instituţiei. Asta pentru că pretenţiile Fiscului au fost contrazise într-o rezoluţie oficială a procurorilor din 4 aprilie. „Se constată însă că legislaţia fiscală în vigoare în perioada 2005 – 2006 distingea că nu are caracter de continuitate. Obţinerea de venituri de către persoane fizice din vânzarea locuinţelor proprietate personală”.

Procurorii au ajuns la concluzia „fără dubii” că Mihail Negru nu trebuie să plătească TVA pentru tranzacţiile din 2005-2006. În plus, suma calculată de Fisc pentru anii 2007 şi 2008 este mult exagerată. Asta după ce ANAF a cheltuit sume uriaşe ca să strângă bani fără bază legală.

„Dacă s-ar putea face o analiză, că vorbim de bani publici aicea, câţi bani au cheltuit cei de la ANAF din bani publici ca să facă aceste controale total ilegale şi câţi bani au adus la bugetul de stat? Va spun, aproape nimic n-au adus la bugetul de stat”, a spus Mihail Negru.

Mai mult, Fiscul riscă acum să plătească despăgubiri în urma proceselor aflate pe rol. Şi toate acestea din banii noştri, ai tuturor. La solicitarea România TV, ANAF nu a prezentat până la această oră un punct de vedere în legătură cu rezoluţia DNA.