Lovitură pentru studenta criminală de la Medicină. Ce se întâmplă cu ea după gratii

Studenta de la Medicină din Timișoara, condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare petnru uciderea unui bărbat de 65 de ani pe care ulterior l-a tranşat și ascuns în portbagajul unei mașini, rămâne în închisoare deşi Judecătoria Gherla a decis, în primă instanţă, că tânăra poate fi eliberată condiţionat.

28 apr. 2022, 20:46
Lovitură pentru studenta criminală de la Medicină. Ce se întâmplă cu ea după gratii

Carmen Şatran, studenta criminală de la Medicină, rămâne după gratii. Judecătorii Tribunalului Cluj au admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva deciziei Judecătoriei Gherla, de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran.

„Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva sentinţei penale nr. 267/14.03.2022 a Judecătoriei Gherla, pe care o desfiinţează integral şi rejudecând: Respinge, ca nefondată,  propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare condiţionată a condamnatei S.C., aflată în Penitenciar Gherla”, a decis Tribunalul Cluj.

Chiar dacă acum i-a fost respinsă cerere de eliberare condiţionată, studenta de la medicinăpoate depune o nouă cerere după 1 iulie 2022.

Prima cerere de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran a fost discutată în toamna anului 2021.  Judecătoria Gherla i-a respins atunci cererea de eliberare condiţionată şi rediscutarea solicitării în septembrie 2022. Sentinţa a fost atacată cu apel, iar Tribunalul Cluj a decis menţinerea condamnatei în închisoare. Totuşi, Tribunalul Cluj a redus termenul de rejudecare a cererii pentru martie 2022. În urma rejudecării cererii de eliberare condiţionată, Judecătoria Gherla a decis în 14 martie 2022 eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran.

Carmen Șatran a fost condamnata pentru o crimă odioasă în 2009. Pe vremea când era studentă la Medicină la Timişoara a ucis cu  de lovituri de cuţit un bărbat de 65 de ani, de etnie roma, din Timisoara, pe nume Trifu Schrott,. După ce l-a înjunghiat, Carmen Şatran şi iubitul ei de la acea vreme, Raul Sergiu Florea, au tranşat cadavrul bărbatului de 65 de ani. Conflictul ar fi pornit de la bani, după ce tânără a oferit servicii sexuale victimei, iar bărbatul a refuzat să plătească.

Victima făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească. Inițial, Carmen Șatran trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a fi pusă în discuție solicitarea de eliberare condiționată.

Potrivit raportului Comisiei de la Penitenciarul Gherla, propunerea de eliberare condiționată a fost luată în considerare Carmen Șetran ar fi fost o condamnată-model.

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raport deținutei.