Lovitură teribilă pentru Simona Halep. Anunţul oficial care o exclude din tenis

Organizatorii de la Roland Garros au interzis-o la ediţia din acest an pe Simona Halep, campioana din 2018. Românca este în continuare suspendată provizoriu pentru dopaj.

16 mai 2023, 14:39
Lovitură teribilă pentru Simona Halep. Anunţul oficial care o exclude din tenis
Lovitură teribilă pentru Simona Halep. Anunţul oficial care o exclude din tenis

Lovitură teribilă pentru Simona Halep. Românca spera ca printr-o procedură de urgență să primească un verdict favorabil de la Sport Resolutions, tribunalul independent din Londra care judecă dosarul de dopaj, și să fie admisă la turneul de pe zgură din capitala Franței.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul de dopaj al Simonei Halep. „A fost o înscenare!”

Acest lucru nu mai este posibil deoarece organizatorii de la Roland Garros au anunțat și lista de wild carduri acordată pentru ediția din acest an, toate unor jucătoare din Franţa: Clara Burel (22 de ani, locul 108 WTA), Selena Janicijevic (20 de ani, locul 189 WTA), Leolia Jeanjean (27 de ani, locul 125 WTA), Kristina Mladenovic (30 de ani, locul 153 WTA), Diane Parry (20 de ani, locul 109 WTA) și Jessika Ponchet (26 de ani, locul 119 WTA). De asemenea, ultimele două wild carduri vor merge către federațiile din Australia și SUA, în baza unui protocol semnat cele două foruri cu federația franceză de tenis.

Citeşte şi: Ilie Năstase, primele declaraţii despre retragerea Simonei Halep din tenis: „Nu joacă la Roland Garros, probabil nici la Wimbledon”

Turneul de la Roland Garros va începe la data de 28 mai 2023, chiar în ziua în care este programată audierea Simonei Halep, astfel că era imposibil pentru jucătoarea din Constanța să fie acceptată la turneul ei preferat. În același context, există șanse la fel de mici ca Simona Halep să prindă un loc la Wimbledon.