Lovitură teribilă pentru Simona Halep înaintea verdictului de la TAS. Ion Ţiriac a făcut anunţul

Ion Țiriac a mărturisit că, în opinia sa, Simona Halep nu va avea câștig de cauză la TAS și va rămâne cu suspendarea de patru ani dictată de ITIA.

15 ian. 2024, 10:55
Lovitură teribilă pentru Simona Halep înaintea verdictului de la TAS. Ion Ţiriac a făcut anunţul

Ion Țiriac nu crede că Simona Halep va scăpa de suspendare la TAS. De altfel, miliardarul susține că Halep ar fi trebuit să spună clar și răspicat în momentul în care a fost audiată prima dată că Patrick Mouratoglou și echipa lui i-au dat suplimentele contaminate cu Roxadustat.

Mă îndoiesc că TAS-ul face foarte mult. În general, nu fac, pentru că au hotărât ăia care știu ce au hotărât. Simona Halep a făcut o singură greșeală. Nu a spus de la început: ‘vă rog să îi luați pe oamenii care au grijă de mine, nu pe mine. De-aia îi plătesc’”, a spus Ion Țiriac, potrivit sport.ro.

Citește și: Simona Halep se pregătește intens pentru o posibilă revenire în tenis. A renunțat la Academia lui Mouratoglu și are un nou preparator fizic

Patrick Mouratoglou, despre Simona Halep: ”Vom continua să luptăm!”

Într-un interviu recent, Patrick Mouratoglou a mărturisit că, deși sportiva din România a întrerupt colaborarea cu el, o susține pe Simona Halep și a transmis că nu i-ar fi dat acel supliment dacă ar fi știut că acesta conține o substanță interzisă.

Simona Halep, lângă Cristiano Ronaldo, Leonardo Di Caprio și MR. Bean la Cluj, înainte de audierea de la TAS
”Nu mi-aș fi imaginat niciodată că dacă îi recomand acest colagen Simonei, ea va fi victima unei contaminări.

Consecințele pentru ea sunt dezastruoase și vom continua să luptăm pentru ca adevărul să fie stabilit și pentru ca nevinovăția ei să fie dovedită.”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit L’Equipe.

În 2023, Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, cazul ei urmând să fie analizat de TAS în perioada 7-9 februarie.

Aşa cum a anunţat, Simona a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în 24 octombrie, iar după lungi tergiversări, TAS a anunţat că acest caz va fi analizat în perioada 7-9 februarie 2024.

În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona recunoaşte că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi reiterează faptul că este nevinovată.

Tot atunci, ea anunţă că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou şi că au trecut mai multe luni de când a vorbit ultima dată cu Patrick Mouratoglou.

“Sunt victima unei nedreptăţi. Aştept deja de mai mult de un an. Nu am dormit bine majoritatea timpului. Sunt o persoană emotivă şi înainte de fiecare meci eram stresată şi simţeam asta în stomac. În acest an fiecare zi a fost aşa. Visul meu este să revin, indiferent de vârstă, pentru că vreau să fiu pe teren şi să decid eu cum îmi închei cariera în tenis. Cred că merit asta, după munca depusă toată viaţa şi sacrificiile făcute pentru tenis. Ar fi un dezastru să stau patru ani departe de tenis. Nici măcar nu vreau să mă gândesc la asta. Sunt pregătită de luptă. Nu renunţ uşor”, a afirmat Halep la finalul acestei luni, într-un interviu pentru Paris Match.