LPF introduce VAR în Liga 1. Când se vor juca primele meciuri cu arbitraj video în România

LPF a anunţat că pregătește introducerea video-arbitrajului în Liga 1, iar sistemul ar putea intra în vigoare chiar din acest sezon.

16 nov. 2018, 15:41
LPF introduce VAR în Liga 1. Când se vor juca primele meciuri cu arbitraj video în România

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial că a primit o scrisoare de la de la FIFA, din partea lui Sebastian Runge, liderul grupului de inovare a fotbalului, prin care este înștiințată de pașii care trebuie urmați pentru introducerea VAR în Liga 1. Mai mult, LPF a primit și o listă de furnizori de tehnologie VAR, inspectați de FIFA, și o listă a companiilor care oferă sisteme de comunicare pentru arbitri.

Potrivit Prosport, LPF ar urma să introducă Arbitrajul Video în primăvara anului 2019, pentru a fi testat, iar din sezonul 2019-2020 ar urma să fie prezent la toate meciurile.

LPF schimbă orele meciurilor din Liga 1. S-a anunţat programul etapelor 17-21: când se joacă FCSB – CFR

„Comisia Centrală a Arbitrilor este pregătită să înceapă testarea sistemului chiar din primăvara anului 2019. Considerăm că testarea sistemului chiar din partea a doua a sezonului actual este benefică, urmând ca din sezonul 2019/2020 acesta să fie implementat în Liga 1, în funcţie de posibilităţile Ligii Profesioniste de Fotbal”, se arată într-o scrisoare a FRF către LPF.