Luare de ostatici la Oneşti. Ce voia să obţină bărbatul care i-a ucis pe cei doi muncitori

Luare de ostatici la Oneşti. Bărbatul care i-a ucis pe cei doi muncitori voia să-şi recupereze apartamentul pierdut în urmă cu peste 10 ani. Fosta locuiţă a criminalului aparţinea acum companiei la care lucrau victimele.

02 mart. 2021, 09:27

Luare de ostatici la Oneşti. Cei doi muncitori în vârstă de 36 și 52 de ani lucrau la renovarea apartamentului. Fostul proprietar, care a pierdut casa în urma unei sentințe judecătorești, a reuşit să intre peste ei în apartament și înarmat cu o sabie şi cu un cuţit i-a sechestrat în balcon.

Luare de ostatici la Oneşti. De unde a pornit totul

Citeşte şi Dublă crimă la Bacău. Soţia agresorului a fost reţinută pentru complicitate

Bărbatul în vârstă de 68 de ani şi-a pierdut locuinţa în urma unui proces penal îndreptat împotriva soției agresorului în urmă cu 12 ani. Aceasta a fost acuzată de o delapidare în dauna companiei unde lucrau cele două victime și pentru a acoperi prejudiciul, justiția i-a confiscat apartamentul situat într-un bloc cu patru etaje din orașul Onești, potrivit digi24. 

Firma la care erau angajați cei doi muncitori deținea partamentul încă din 2008, în urma unei decizii a instanței, dar locuința nu fusese folosită deloc de companie și, potrivit reprezentanților acesteia, recent se luase decizia de a renova imobilul pentru a caza alți angajați ai firmei respective.

Cei doi muncitori, electricieni de profesie, au fost trimiși acolo pentru a face o evaluare în vederea unei viitoare renovări și se pare că vecinii sunt cei care l-au anunțat pe fostul proprietar că sunt persoane prezente în apartament. Bărbatul a mers acolo, i-a amenințat pe cei doi cu cuțitul, apoi a sunat la poliție.

Polițiștii ajunși la fața locului au stat timp de 5 ore fără să intervină.

Bărbatul le-a zis oamenilor legii că nu va ieși din casa decât dacă este revocată sentința judecătorească prin care a pierdut casa sau dacă primește 300.000 de euro

”Urmare a deplasării forţelor de ordine la faţa locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuţii şi negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunţe la acţiunile sale. La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violenţă asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat şi de forţele de ordine. În sprijinul persoanelor aflate în apartament, s-a forţat cu mijloace din dotare uşa metalică a locuinţei, agresorul încercând să blocheze uşa, având în mână un cuţit”, a transmis IPJ Bacău.

Sursa citată a precizat că, la acel moment, forţele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit şi imobilizat.

”În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjungheate. Cele doua persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă urmare a leziunilor suferite, au decedat”.

Citeşte şi Doi muncitori, UCIȘI de un bătrân de 60 de ani după ce i-a luat ostatici! Agresorul a fost împușcat de polițiștii care au stat 5 ORE în fața blocului

Cine este bărbatul care i-a ucis pe cei doi muncitori

Moroșan Gheorghe, de 68 de ani, din Onești, este bărbatul care i-a omorât pe cei doi muncitori care lucrau în fostul său apartament, pierdut în instanță. Chiar acesta a sunat la 112 pentru a anunţa că i-a luat ostatici pe cei doi muncitori care lucrau la renovarea apartamentului. Acesta a cerut 30.000 de euro, să i se restituie locuiţa şi să vină la faţa locului un ministru.

În tot acest timp, soția sa a stat la etajul patru al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul în care s-au petrecut scenele de groază. Femeia lucra la societatea care deținea apartamentul. Ea a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, fiind acuzată de complicitate la sechestrare de persoane.

Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere de plastic, același tip cu care fuseseră legați cu mâinile la spate cei doi muncitori care, pe timpul negocierilor, până să fie uciși, au fost ținuți de criminal în balconul locuinței, în dreapta și în stânga sa.

Reamintim că doi electricien, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seară înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12.00. După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Bărbatul a stat cu ostaticii pe balcon și a negociat cu polițiștii, iar la un moment dat soția lui a participat și ea la negocieri, de pe trotuar. Femeia a fost audiată după crime și ulterior a fost reținută, luni seara târziu.

 


loading...