Luare de OSTATICI la Toulouse: Patru persoane, reţinute de un presupus membru al Al Qaida

Un bărbat înarmat a luat patru oameni ostatici, miercuri dimineaţă, într-o bancă din Toulouse (Franţa). Agresorul a pretins că este membu Al Qaida şi a cerut să vină la faţa locului o echipă a trupelor speciale franceze.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 09:53
Luare de OSTATICI  la Toulouse: Patru persoane, reţinute de un presupus membru al Al Qaida

UPDATE 18:08 Agresorul a fost capturat şi restul de ostatici au fost eliberaţi, spun surse din poliţie, potrivit France 24. Bărbatul a fost arestat după ce poliţia a declanşat un asalt asupra imobilului, în urma căruia acesta a fost rănit, informează Reuters.

UPDATE 17:33 O femeie, unul dintre cei patru ostatici reţinuţi într-o bancă din Toulouse, a fost eliberată, negocierile continuând pentru eliberarea celorlalte trei persoane sechestrate, relatează AFP, potrivit Mediafax.

UPDATE 15:20 Agenţia bancară a continuat să răspundă al telefon în cursul după-amiezii. unul dintre angajaţi a răspuns cu o voce calmă, dar a refuzat să le dea poliţiştilo sau anchetatorilor care l-au sunat, orice informaţie despre incident sau despre ceea ce se petrece în interiorul băncii.

UPDATE 13:50 Procurorul din Toulouse a anunţat că „este în curs de constituire un dispozitiv de specialişti pentru a negocia cu atacatorul. Două camioane de pompieri se află la faţa locului, pregătite să intervină în cazul unui incident.

UPDATE 13:43 Cartierul în care se află banca a fost înconjurat de forţele de securitate. Poliţia judiciară şi Grupul de Intervenţie al Poliţiei Naţionale (GIPN) au sosit la locul atacului. Un liceu din apropiere a fost evacuat.

Bărbatul a intrat în agenţia bancară CIC din Toulouse şi ar fi încercat să o jefuiască, au declarat surse din poliţie. Când casierul a refuzat să îi dea bani, agresorul a tras un foc de armă, după care a luat patru oameni ostatici. Printre aceştia se numără şi directorul sucursalei bancare.

Din informaţiile disponibile până acum, nimeni nu a fost rănit. La faţa locului au ajuns echipaje de poliţie, care au închis zona şi au evacuat un liceu din apropiere. Transportul public din zonă a fost deviat. De asemenea, toate magazinele din zonă au fost închise.

Autorităţile încearcă să ia legătură ca agresorul, iar pe drum s-ar afla un negociator. Bărbatul ar fi cerut să discute cu cel care a fost responsabil pentru uciderea lui Mohamed Merah. Acesta a omorât şapte persoane în trei atacuri separate, în martie, la Toulouse.

Unitatea de elită RAID a poliţiei franceze a fost cea care l-a răpus, în martie, pe Mohamed Merah, tânărul musulman care pretindea că este membru Al Qaida şi care a ucis şapte persoane la Toulouse şi Montauban, reaminteşte postul de televiziune francez.

Cotidianul regional Ouest-France, preluat de BBC online, a informat la rândul său că zona din jurul băncii unde sunt ţinuţi ostaticii a fost încojurată de poliţie şi interzisă accesului publicului.

„Nu ştim încă dacă bărbatul face parte din Al Qaida, aşa cum pretinde sau este numai o minciună a lui”, a afirmat o sursă din poliţia franceză, citată de Ouest-France.

Ca o ironie a sorţii, corespondentul BBC  în Franţa a remarcat faptul că sucursala bancară a CIC, unde s-a produs atacul se află la aproximativ 100 de metri distanţă de blocul în care stătea „criminalul din Toulouse„, aşa cum fusese supranumit Merat.

Un reprezentant al poliţie a mai spus că, deocamdată, nu au fost raportate alte împuşcături şi nici răniţi în luarea de ostatici de la bancă.