Papandreou demisionează. Vezi cine ar putea fi noul premier al Greciei

Premierul grec Giorgios Papandreu şi liderul principalului partid de opoziţie, Antonis Samaras, au convenit duminică să formeze un nou guvern de coaliţie. Noul guvern nu va fi condus de actualul şef al Executivului. Lucas Papademos, fost vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), este considerat de mass-media elenă ca fiind cel care ar putea deveni noul prim-ministru al Greciei, relatează luni agenţia Reuters.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 09:18
Papandreou demisionează. Vezi cine ar putea fi noul premier al Greciei

”Lucas Papademos ar urma să fie noul prim-ministru al ţării, după acordul la care au ajuns noaptea trecută premierul în exerciţiu Giorgos Papandreou şi şeful opoziţiei Antonis Samaras”, scrie cotidianul Ta Nea, citat de Agerpres.

Alte cotidiene sunt şi ele de părere că Papademos este cel mai probabil candidatul pentru postul de premier, dar precizează că nu s-a luat încă o decizie definitivă.

”Cine este cel mai probabil premier ? Toate sursele spun că Lucas Papademos este persoana care va accepta să-şi asume acest rol”, scrie la rândul său cotidianul Ethnos.

De profesie economist, Papademos a fost vicepreşedinte al BCE în perioada 2002-2010. În calitate de fost guvernator al Băncii Centrale a Greciei, între anii 1994 şi 2002, Papademos a monitorizat eforturile ţării de aderare la zona euro.

Papademos a devenit consilier al lui Papandreou după ce-a părăsit postul de la BCE.

Papandreou şi Samaras au ajuns duminică la un acord preliminar şi luni vor conveni cine va fi viitorul prim-ministru, precizează Reuters.