Lucian Bode: A fost atinsă borna de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză în România, un prag important, dar nu suficient

Secretarul General al PNL, Lucian Bode, fostul ministru al Transporturilor, prezent la deschiderea tronsonului din Autostrada Transilvania prin care România atinge pragul de 1000 de kilometri de drum de mare viteză, a declarat că este un prag important, dar nu suficient.

21 sept. 2023, 15:59
Lucian Bode: A fost atinsă borna de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză în România, un prag important, dar nu suficient

De asemenea, a ținut să precizeze că parcursul proiectului Autostrăzii Transilvania trebuie să fie unul accelerat, iar evoluția sa, de acum încolo, depinde foarte mult de implicarea autorităților care au de livrat cele mai rapide și eficiente soluții la provocările din teren.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu, despre măsurile fiscale: „Vrem să stimulăm munca cinstită şi să descurajăm portiţele de evaziune”

“Primii kilometri din Autostrada Transilvania care traversează județul Sălaj au fost dați, astăzi, în trafic. Cu acești kilometri a fost atinsă și borna de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză în România, un prag important, dar nu suficient. Este vorba despre sectorul Nușfalău – Suplacu de Barcău, în lungime de 13,5 kilometri, al cărui contract de proiectare și execuție a fost semnat în urmă cu 3 ani, tot la Marca, în Sălaj”, a amintit liberalul în al cărui mandat s-au deblocat mai multe lucrări pe marile șantiere de autostradă.

“Proiectul Autostrăzii Transilvania este proiectul în care am pus mult suflet la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, l-am deblocat, i-am accelerat implementarea, am închis la nivel de contracte cât mai multe dintre secțiuni și i-am asigurat finanțarea”, a precizat Bode, punctând faptul că în anul 2020, guvernarea liberală a mizat pe investițiile în infrastructura de transport într-un context pandemic dificil, plin de restricții, iar rezultatele acestei viziuni pro-dezvoltare se văd astăzi în teren.

După inaugurarea tronsonului de A3, lungimea totală a drumurilor de mare viteză (inclusiv autostrăzi și drumuri expres) a atins 1004 km, potrivit datelor furnizate de CNAIR.

Citește și Sorin Grindeanu, prima reacție după explozia de la Călimănești: „Sincere condoleanțe familiilor. Sunt în legătură cu constructorul și autoritățile”