Lucian Bode anunţă programul românilor de Paşti. Ce măsuri se relaxează

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, ce restricții de circulație sunt în vigoare pentru sărbătorile pascale.

16 apr. 2021, 15:43
Lucian Bode anunţă programul românilor de Paşti. Ce măsuri se relaxează

Lucian Bode a declarat vineri că românii vor putea circula în noaptea de Înviere în intervalul 22-5 dimineaţa, dar doar cei care merg la biserică, făcând un apel la restul cetăţenilor să rămână acasă.

Bode a spus ccă procesiunile religioase vor strânge cu siguranță un număr mare de credincioși, se va forma aglomerație, traficul va fi intens, iar forțele de ordine trebuie să fie în stradă pentru a se asigura că oamenii respectă regulile.

”Guvernul Florin Cîțu, prin Hotărâre de Guvern, a stabilit măsuri pentru sărbătorile de Paști. Cei care vor merge la slujba de Înviere circulația pe timpul nopții este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 20 în Vinerea Mare.

Stațiunile de pe litoral și stațiunile montane vor fi deschise respectând toate regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maxim 70% capacitate de cazare. Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică. În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a declarat Lucian Bode.

PAŞTE 2021. Românii trebuie să aibă mare grijă la vopseaua de ouă. ANPC atrage atenţia: Anul acesta conţine mult mai multe chimicale!

Lucian Bode a anunţat şi programul pentru Vinerea Mare şi Florii

„Guvernul a stabilit astăzi unele măsuri privind prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19, în contextul sărbătorilor Pascale şi al prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu 13 aprilie 2021:

– Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.

– În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.

– Structurile turistice din staţiunile de pe litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară sunt menţinute pe perioada stării de alertă, în scopul protejării sănătăţii populaţiei şi al prevenirii răspândirii virusului”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a Guvernului.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl numeşte pe Voiculescu „opoziţie”: „Nu comentez declaraţiile, cum ar fi să comentez în fiecare zi declaraţiile opoziţiei?”