Şeful IPJ Giurgiu, dat afară după scandalul de la Bolintin. Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a-i linişti pe localnicii revoltaţi de moartea unui şofer UPDATE

Încep să cadă capete după ce un şofer a fost ucis de clanurile din Bolintin-Vale. Şeful IPJ Giurgiu a fost dat afară, iar mai mulţi poliţişti sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după ce localnicii au ieşit în stradă miercuri seară şi au cerut autorităţilor să ia măsuri față de clanurile care îi terorizează.

13 ian. 2022, 16:43
Şeful IPJ Giurgiu, dat afară după scandalul de la Bolintin. Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a-i linişti pe localnicii revoltaţi de moartea unui şofer UPDATE

UPDATE. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de armă de avertisment în plan vertical pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice la protestul de miercuri seară din Bolintin Vale, la care au participat aproximativ 300 de oameni, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

‘Pe stradă erau câteva sute de oameni şi fusese stabilită zonă specială de siguranţă publică în acel perimetru. Pentru că aproximativ 300 de oameni voiau să treacă pe stradă în zona specială, unde, pe străduţele alăturate, erau casele celor care fac parte din grupul acuzat că face probleme locuitorilor oraşului, unul dintre poliţiştii aflaţi în post a fost nevoit să tragă un foc de avertisment în plan vertical. Nimeni nu a fost rănit, iar oamenii care spuneau că vor să ajungă pe strada Principală, la Primărie, au fost însoţiţi de poliţişti până la locul solicitat’, a precizat Şuţă.

Potrivit acestuia, nimeni nu a fost rănit şi liniştea şi ordinea publică au fost menţinute.

Şeful IPJ Giurgiu, dat afară după scandalul de la Bolintin. De asemenea, mai mulţi poliţişti sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după revolta localnicilor de miercuri seară.

Şeful IPJ Giurgiu, dat afară după scandalul de la Bolintin

Oamenii din Bolintin Vale cer să cadă capete după ce un șofer de maxi taxi a fost ucis în plină stradă. Sute de localnici solicită Prefecturii, Primăriei și Poliției să ia măsuri față de clanurile care îi terorizează, fără ca autoritatile să facă nimic. Situația din Bolintin Vale este ca un butoi cu pulbere,iar străzile au fost împânzite de polițiști și jandarmi.

Ministerul de Interne a cerut suplimentarea forțelor de ordine trimise în Bolintin.

Citeşte şi Şofer de microbuz, ucis cu pietre de clanurile din Bolintin Vale. Cumnatul bărbatului rupe tăcearea: „Trei dintre agresori sunt încă în libertate”

Reamintim că un şofer de microbuz a fost ucis cu pietre de clanurile din Bolintin Vale. Doi copii, o fetiţă de 5 ani şi un băiat de 12 ani, au rămas acum fără tată. Cumnatul victimei a povestit cum s-a întâmplat tragedia.

„Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale Bucureşti. A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei 4 s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașina.

Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie.

A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi.

A doua zi am făcut eu rost de un număr şi i-am sunat eu. Din câte am înțeles cineva ar fi sunat, dar au ajuns foarte târziu. Alarma a fost dată de un nepot care a găsit microbuzul pe stradă fără el şi ulterior l-a găsit într-o baltă de sânge.

Trei dintre agresori se află în libertate. Doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut. Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetită de 5 ani şi un băiat de 12 anu”, a spus cumnatul bărbatului la Antena 3.

Zeci de oameni au ieşit să protesteze miercuri seară, cerând autorităţilor să facă dreptate şi să ia măsuri împotriva clanurilor care îi terorizează de ani de zile.

Autorul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei, a transmis Poliția.

Citeşte şi Accident înfiorător în Bucureşti. Doi copii, loviţi de o maşină de Poliţie în misiune. O fetiţă nu a avut nicio şansă