Lucian Bode, despre incendiul de la Matei Balş. Ministrul de Interne oferă amănunte despre tragedia de vineri dimineaţă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat amănunte despre incendiul de la Institutul Matei Balș, declanşat vineri dimineaţă, în jurul orei 5, şi care s-a soldat cu moartea a patru pacienţi.

29 ian. 2021, 09:30
Lucian Bode, despre incendiul de la Matei Balş. Ministrul de Interne oferă amănunte despre tragedia de vineri dimineaţă

„Ne confruntam cu o altă tragedie. Din păcate avem patru victime în acest incendiu de la Matei Balş, le transmit condoleanţe familiilor victimelor. Au fost patru saloane afectate la parter, de aici a pornit incendiul. Toată clădirea a fost afectată de fum. 102 pacienti au fost relocati, 43 relocati la alte spitale. 55 au fost relocaţi în alte spatii. La 5:05 s-a primit apelul. La 5:14 min a fost activat planul roşu„, a declarat Lucian Bode, citat de România TV.

Citeşte şi Incendiul de la Matei Balş, în presa internaţională. Euronews: „Încă un spital în flăcări în România, după trei luni”

„Din fericire, nu mai avem persoane în stare critică din fericire. Există o anchetă în desfășurare, așteptăm rezultatele colegilor de la Criminalistică și ale procurorilor. Eu am fost informat de domnul Arafat care l-a informat și pe premier și am ajuns de urgență la sediul MAI și de atunci sunt în contact cu colegii din zonă”, a mai spus ministrul Lucian Bode.

Citeşte şi NEWS ALERT! S-a aflat care ar putea fi o posibilă cauză a incendiului tragic de la Institutul Matei Balș

Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”, a fost lichidat. Patru persoane au decedat. 102 persoane au fost evacuate, au fost afectate patru saloane. Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, nu mai sunt pacienţi în stare criticã sau pacienţi cu arsuri.

Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane – până la un număr de 102 – au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane„, a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU.

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.