Lucian Bode, despre întrevederile avute cu reprezentanţii SUA la Washington: „Am subliniat interesul României de a fi parte la Programul Visa Waiver”

România a fost, este şi va rămâne un partener "de nădejde" al Statelor Unite ale Americii, iar relaţia bilaterală este "foarte puternică" şi a evoluat "foarte mult" în ultimele decenii, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care se află într-o vizită la Washington, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi SUA.

18 mai 2022, 22:09
Lucian Bode, despre întrevederile avute cu reprezentanţii SUA la Washington: „Am subliniat interesul României de a fi parte la Programul Visa Waiver”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că a discutat, în cadrul vizitei pe care o face în Statele Unite, şi despre accederea României în Programul Visa Waiver.

„Consultările au reprezentat o continuare a discuţiilor avute la Bucureşti în luna martie cu ocazia vizitei unei delegaţii a Congresului SUA, condusă de domnul Stephen Lynch, preşedinte al Subcomisiei pentru Securitate Naţională, Comitetul pentru Supraveghere şi Reformă din Camera Reprezentanţilor. Întrevederile de astăzi au constituit o excelentă oportunitate pentru reiterarea importanţei Parteneriatului strategic bilateral lansat la 11 iulie 1997, mai ales în actualul context internaţional. Vizibilitatea şi recunoaşterea eforturilor României în gestionarea crizei umanitare şi de securitate au fost evidenţiate şi cu acest prilej de către interlocutorii americani”, a arătat el.

Citeşte şi: Guvernul României a semnat o scrisoare de intenţie în vederea importului de tehnică militară de la compania americană producătoare a avioanelor de luptă F-35

Ministrul de Interne a adăugat că, în cadrul discuţiilor avute, a subliniat că unitatea şi rezilienţa transatlantică rămân esenţiale în gestionarea provocărilor globale actuale şi am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare şi de securitate.

„Nu în ultimul rând, am abordat subiectul accederii României în Programul Visa Waiver, obiectiv prioritar în relaţia cu SUA. În acest context am subliniat interesul României, ca Partener Strategic al SUA, de a fi parte la acest Program, precum şi determinarea autorităţilor române de a aduce la îndeplinire acest obiectiv în coordonare strânsă cu partenerii americani.”, a subliniat Bode.

Potrivit ministrului, discuţiile de la Congres au reliefat încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea şi prosperitatea României.

Citeşte şi: Ciolacu vrea sistem de impozitare ca în SUA: „Nu puteţi să îmi spuneţi că toți sunt tâmpiţi pentru că au un sistem progresiv de impozitare în Spania, Olanda, Germania”