Ciolacu vrea sistem de impozitare ca în SUA: „Nu puteţi să îmi spuneţi că toți sunt tâmpiţi pentru că au un sistem progresiv de impozitare în Spania, Olanda, Germania”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea să existe o discuţie despre impozitarea din România deoarece consideră că nu "sunt toţi tâmpiţi" că au sistem progresiv, dând exemplul unor ţări ca Spania, Olanda, Germania sau Statele Unite.

18 mai 2022, 12:52
Ciolacu vrea sistem de impozitare ca în SUA: „Nu puteţi să îmi spuneţi că toți sunt tâmpiţi pentru că au un sistem progresiv de impozitare în Spania, Olanda, Germania”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a afirmat că la nivelul Ministerul de Finanţe a fost format un grup de lucru şi în zece zile, două săptămâni, maximum, ministrul de Finanţe va veni cu propunerile şi analizele, mai ales venite de la auditori financiari internaţionali.

„Cred că este normal să fie această discuţie. Este normal ca orice coaliţie politică responsabilă să vadă nu numai ziua de astăzi sau ziua de mâine, ci să vină cu un program predictibil, pe o perioadă medie. (…) Nu puteţi să îmi spuneţi că Spania, Olanda, Germania, SUA, Italia, toţi sunt tâmpiţi, pentru că au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat cu deductibilităţi”, a mai afirmat Ciolacu, potrivit Hotnews.

Preşedintele PSD a precizat că nu se introduc taxe noi.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu vor exista taxe noi şi nu va fi modificat sistemul de impozitare în România, în condiţiile în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că vrea categoric eliminarea cotei unice şi introducerea impozitului progresiv, chiar de la 1 iunie.

„Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea.

Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare este să găsim acele soluţii prin care să realizăm această optimizare fiscală. Nu putem să discutăm astăzi (…) de taxe care să vină peste noapte şi să impacteze cât se poate de negativ”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă îi taie elanul lui Marcel Ciolacu privind introducerea impozitului progresiv. „Nu putem să discutăm de taxe care să vină peste noapte. Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare”

Potrivit acestuia, în coaliție s-a stabilit ca în două săptămâni Ministerul Finanţelor să facă o analiză care să fie discutată apoi cu toate instituțiile implicate și cu mediul de afaceri, astfel încât „prin măsurile luate să se asigure o optimizare a mediului fiscal”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Pregătim un nou pachet de măsuri economice”. Prioritățile asumate de Guvernul Nicolae Ciucă