Lucian Bode, despre posibilele remanieri: Astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, marţi, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, despre evaluarea miniştrilor în coaliţia de guvernare, că ”trebuie să lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”. Bode atrage atenţia că astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii.

22 mart. 2022, 14:12
Lucian Bode, despre posibilele remanieri: Astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment

Ministrul de Interne Lucian Bode, vehiculat a fi remaniat din Guvernul Ciucă, susţine că zvonurile privind schimbare sa din funcţie nu face decât „să genereze anumite discuţii în interiorul Ministerului de Interne, pe de o parte şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri”.

„În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, noi ştim ce avem de făcut, sunt un om de partid, sunt conştient de obligaţiile pe care le am faţă de români, faţă de cei care m-au investit cu incredere, acolo şi mă supun evaluării instituţionale, constituţionale, în orice moment”, a spus ministrul Lucian Bode, citat de news.ro.

Lucian Bode a ţinut să precizeze că, în opinia sa, ”astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment”.

”Prim-ministrul trebuie să răspundă la această întrebare”, a mai spus Bode, întrebat dacă PNL este mulţumit de activitatea miniştrilor PSD, el precizând că ”ar intra în aceeaşi logică, să se apuce el, prim-vicpreşedinte al PNL, să comenteze despre activitatea miniştrilor PSD”.

”Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”, a spus Lucian Bode.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îl contrazice pe Florin Cîţu pe tema posibilelor remanieri: „Hotărârea o ia Biroul Executiv al PNL, la propunerea prim-ministrului, el este cel care hotărăşte”

Premierul Ciucă ar fi din ce în ce mai nemulţumit de activitatea ministrului Energiei, care a întârziat foarte mult elaborarea OUG-ului pe energie, nu a venit cu calculele solicitate în coaliţie, a tras de timp şi i-a pus pe liderii coaliţiei în postura de a da explicaţii contradictorii şi imprecise.

Mai mult, inclusiv la legea offshore, liderii coaliţiei consideră că Popescu întârzie foarte mult şi nu reuşeşte să prezinte toate datele cerute pentru a putea fi luată o decizie.

Şi ministrul de Interne Lucian Bode ar fi vizat de o posibilă remaniere. La fel, şeful de la Muncă, Marius Budăi.

Citeşte şi: Scandal între Florin Cîţu şi Marius Budăi referitor la renegocierea PNRR pentru pensii. „Sper să nu fie un fake news. N-am minţit cu nimic!”

De cealaltă parte, social-democraţii sunt nemulţumiţi de prestaţia ministrului Apărării, Vasile Dîncu, şi există discuţii despre o posibilă schimbare a sa din funcţie.

PSD-iştii sunt supăraţi pe desele gafe în comunicare, dar mai ales de faptul că a venit cu un proiect de lege privind situaţiile de criză care şi a stârnit un scandal uriaş în societate.

Totuşi, social-democraţii nu îşi doresc o remaniere în momentul de faţă pentru că s-ar suprapune cu criza economică generată de scumpiri, dar şi cu cea externă cauzată de războiul din Ucraina şi şi-ar dori să amâne mai spre vară o schimbare de miniştri.