Lucian Bode, despre Raed Arafat: Evaluarea unui secretar de stat nu se face în baza unui incident tragic

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui şefului DSU Raed Arafat, că evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, aşa cum a fost cel de la Constanţa, un urma căruia o femeie a murit.

22 feb. 2021, 17:32
Lucian Bode, despre Raed Arafat: Evaluarea unui secretar de stat nu se face în baza unui incident tragic

„Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, aşa cum a fost la Constanţa. O evaluare a activităţii unui secretar de stat este mult mai complexă şi nu am pus în discuţie în acest moment evaluarea activităţii domniei sale. Cu siguranţă, vom avea la un moment dat o evaluare pe toţi secretarii de stat, nu ţintit pe o persoană. (…) Dacă se vor bucura de susţinere politică în continuare vor rămâne în funcţie. (…) Categoric, nu se pune problema doar de susţinere politică, activitatea de până acum este foarte importantă”, a spus Lucian Bode, întrebat fiind dacă este mulțumit de activitatea lui Raed Arafat.

Citeşte: Incendiu la Marius Nasta. Raed Arafat: „Probabil pacienții vor fi relocați”

Lucian Bode a mai spus că în prezent există un grup de lucru care are ca sarcină analizarea posibilităţii achiziţionării la nivelul ISU a pernelor pneumatice de salvare. Ministrul de Interne a mai spus că aşteaptă acest raport ar trebui să fie finalizat în 2-3 săptămâni.

„La prima vedere, mie mi s-ar părea normal ca un astfel de echipament să fie în dotarea ISU-urilor. (…) Sigur că la finalul acestui grup de lucru vom vedea exact de ce din 2015 până acum aceste echipamente nu au fost achziiţionate”.

De asemenea, Lucian Bode a anunţat că la nivelul ISU Constanţa are loc o achetă disciplinară coordonată de IGSU.

„De astăzi, o echipă de control de la IGSU se află la Constanţa tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinară pentru trei ofiţeri. Unul dintre ofiţeri, cu funcţie de conducere, vineri şi-a înaintat raportul de pensionare, raport aprobat, dar asta nu înseamnă că dacă se va demonstra că acolo au fost încălcări ale legii nu vor suporta consecinţele legale”, a mai spus Lucian Bode.

Citeşte şi: Un copil de trei ani a murit în ambulanță. Scuza lui Raed Arafat: ”Nu trebuie să avem medic pe fiecare ambulanţă. Sunt ţări care nu folosesc deloc medicul”