Un copil de trei ani a murit în ambulanță. Scuza lui Raed Arafat: ”Nu trebuie să avem medic pe fiecare ambulanţă. Sunt ţări care nu folosesc deloc medicul”

Un copil de trei ani și jumătate a murit în noaptea de miercuri spre joi în ambulanța care îl transporta la spital, totul după ce o primă ambulanță care a venit nu avea doctor. Autoritățile sanitare din Botoșani au declanșat o anchetă.

18 feb. 2021, 21:02
Un copil de trei ani a murit în ambulanță. Scuza lui Raed Arafat: ”Nu trebuie să avem medic pe fiecare ambulanţă. Sunt ţări care nu folosesc deloc medicul”

Un copil de trei ani a murit în ambulanță, în drum spre spital. Copilul ar fi avut simptomele unei răceli, iar familia acestuia a sunat la ambulanță în momentul în care ”ar fi scuipat sânge”. Cel mic a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanţă.

Tatăl copilului, Alexandru Mancaş, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că ambulanţa trimisă pentru a-l prelua pe băieţel nu a avut medic, ci doar un asistent medical. Bărbatul susține că va face plângere împotriva Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Bărbatul a mai povestit că micuțul nu a avut niciodată nicio problemă de sănătate, dar în ultimele zile era un pic răcit. Miercuri seara era cu bunica şi pentru că a observat că starea de sănătate a micuţului se înrăutăţeşte au sunat la 112.

Citește și: Scene de filme la Suceava! Vânzătoare amenințată cu pistolul pentru niște produse pe care hoțul nu a vrut să le plătească

Un copil de trei ani a murit în ambulanță, în drum spre spital. Scuza lui Raed Arafat

„E nemulţumirea mea că a venit prima salvare şi a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemulţumirea. De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară? Asta mă deranjează. (…) Intru în tribunal cu ei. Mă duc să vorbesc cu avocatul”, a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Mancaş.

Șeful DSU susține că în nicio ţară nu există medic pe fiecare ambulanţă, explicând că în mai multe țări din Eurpăa nu se folosește deloc medicul.

“Nu avem medic pe fiecare ambulanţă cum nu trebuie să avem medic pe fiecare ambulanţă. Noi suntem dintre ţările care au păstrat tradiţia de a avea medic pe ambulanţă, de a avea medic la consultaţii şi de a avea medic pe maşinile pe Terapie Intensivă şi pe elicoptere. Dacă mergem în Europa, sunt ţări care nu folosesc deloc medicul”, a susţinut șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), potrivit News.ro.