Lucian Bode, despre rocada guvernamentală: ”Vom avea un nou Guvern la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat marți că până la 1 iunie un nou Guvern va fi instalat la Palatul Victoria. Oficialul a precizat că în aceste momente nu se știe cu exactitate data la care Nicolae Ciucă își va depune mandatul.

23 mai 2023, 18:35
Lucian Bode, despre rocada guvernamentală: ”Vom avea un nou Guvern la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie”
Lucian Bode, despre rocada guvernamentală: ”Vom avea un nou Guvern la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie”

Lucian Bode, despre rocada guvernamentală. Ministrul de Interne a subliniat că rocada guvernamentală se va realiza la termenul agreat de liderii coaliției, fără alte întârzieri.

Citește și Conducerile PNL şi PSD, şedinţă înainte de rocada guvernamentală. Se ia în calcul scoaterea UDMR de la guvernare

Lucian Bode, despre rocada guvernamentală

„Preocuparea noastră este aceea de a ne face treaba zi de zi în interesul românilor. Cred că această rocadă la guvernare se va realiza în termenul agreat de coaliţie, astfel încât până pe data de 1 iunie să avem instalat un nou Guvern la Palatul Victoria”, a declarat Lucian Bode. 

Mai mult, ministrul de Interne a subliniat că nu are cunoştinţă despre momentul în care premierul Nicolae Ciucă îşi va da demisia.

„Nu ştiu dacă o va face joi, vineri sau sâmbătă. Cert este că un nou Guvern vom avea la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie. Trebuie să ţinem cont şi de ce au spus şi liderii coaliţiei, şi anume, principala noastră preocupare este acum să soluţionăm revendicările personalului din educaţie şi odată cu soluţionarea acestui conflict putem să intrăm şi în linie dreaptă cu negocierile pentru noua structură a Guvernul”, a afirmat Lucian Bode.

Chiar dacă ministrul Bode a ezitat să precizeze o dată la care Nicolae Ciucă va demisiona din fruntea Executivului, surse guvernamentale afirmă că premierul își depune mandatul vineri.

Premierul Ciucă își va depune mandatul vineri, în condițiile în care Marcel Ciolacu, cel care ar fi trebuit să devină prim-ministru în urma rotativei, a anunțat că până se va termina această criză, oprește orice formă de negocieri.

Mai mulți lideri liberali au afirmat, pe surse politice, că în condițiile în care PSD-ul nu-și asumă guvernarea, mai bine ar fi ca PSD-ul să iasă de la guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, înainte de ședința PNL, că partidul său nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie. Mai mult, premierul a subliniat că liberalii trebuie să asigure echilibrul și guvernarea pentru că țara şi cetăţenii au nevoie de asta.

„Să ne înţelegem cât se poate de clar: Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie. Nu avem absolut nimic nevoie în acest moment decât să facem în aşa fel încât să ne asigurăm că rămânem într-un echilibru, astfel încât să asigurăm guvernarea ţării. Ţara şi cetăţenii au nevoie de guvernare, nu de altceva”, a declarat Nicolae Ciucă, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Citește și Sebastian Burduja aruncă bomba despre preluarea Ministerului de Finanțe după rocada guvernamentală: „Voi răspunde prezent acolo unde PNL mă va trimite”