Lucian Bode explică de ce nu a intervenit la congresul PNL pentru a fi respectate măsurile anti-COVID. „Nu eram nici organizator, nici ministru de Interne”

Lucian Bode a declarat că nu a intervenit la congresul PNL pentru a fi respectate regulile de combatere a COVID-19 pe motiv că a fost prezent la eveniment în calitate de delegat, nu de ministru de Interne.

28 sept. 2021, 23:41
Lucian Bode explică de ce nu a intervenit la congresul PNL pentru a fi respectate măsurile anti-COVID. „Nu eram nici organizator, nici ministru de Interne”

Chiar dacă este şi ministru interimar al Justiţiei, Lucian Bode a oferit o explicaţie surprinzătoare, în condiţiile în care nu a fost respectată legea la congresul PNL la care au participat 5.000 de delegaţi, în plin val 4 al pandemiei COVID-19.

„Eu nu am fost acolo nici organizator, nici ministru de Interne. Acolo am fost delegat! Responsabilitatea revine organizatorului. Ce ar fi trebuit să fac?”, a susținut Lucian Bode, ministrul de Interne.

Lucian Bode, acuzat că nu a purtat mască la Festivalul Untold, cu toate că acest lucru era obligatoriu

La rândul său, președintele PSD a subliniat că guvernanții ignoră adevăratele probleme ale românilor, cum ar fi criza economică sau cea sanitară. Marcel Ciolacu a mai menționat că cei 5000 de de participanți de la Congresul PNL trebuie amendați pentru încălcarea regulilor de restricție așa cum au fost amendați toți cetățenii români.

„Au ținut acea oroare de congres, acea sfidare la adresa tuturor românilor. Cum să ieși tu ministru de la Interne să spui oamenilor ca ai fost acolo în calitate de membru al PNL-ului. Eu n-am văzut ipocrizie mai mare să dai vina pe oganizatori. Toți cei care au participat la congres trebuie să fie amendați, așa cum au fost amendați toți românii”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu demască manevrele de la guvernare: „Am înțeles șantajul făcut asupra PSD-ului. Avem o criză politică falsă”

În schimb, Florin Cîțu a dat vina pe Ludovic Orban: „Aveam un președinte de partid”.

„Astăzi, da, sunt preşedintele partidului, însă organizatorii au făcut ce a fost înaintea mea şi aveam un preşedinte al partidului. Puteţi să mergeţi acolo să întrebaţi”, a spus premierul Florin Cîţu.

Cîțu a precizat că PNL va plăti amenda de 10.000 de lei și altele, dacă vor mai fi.

Organizatorul Congresului PNL a fost sancţionat cu suma de 10.000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a-i determina pe participanţi să poarte mască şi să păstreze distanţarea fizică, în conformitate cu legea, a declarat marţi, la Comisia pentru apărare din Camera Deputaţilor, comisar şef Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei. De asemenea, firma de pază a primit o amendă de 5.000 lei, a anunţat ministrul de Interne.

Citeşte şi: Amendă de 10.000 lei pentru Congresul PNL cu 5.000 de delegaţi, la Romexpo