Lucian Bode explică românilor din diaspora cum pot veni în ţară pentru Paşti. Care sunt variantele

Ministrul de interne Lucian Bode a explicat duminică cum se vor desfăşura slujbele de Paşti şi cum pot românii din diaspora să călătorească în România pentru a petrece sărbătorile alături de familie.

11 apr. 2021, 11:30
Lucian Bode explică românilor din diaspora cum pot veni în ţară pentru Paşti. Care sunt variantele

Lucian Bode a declarat că români vor putea să meargă la biserică, restricţiile fiind suspendate în noaptea de Înviere doar pentru cei care vor să participe la slujbă, dar nu prevede probleme în acest sens, pentru că oamenii nu au unde să meargă în altă parte, din moment ce restaurantele şi cluburile sunt închise.

„Lumina Învierii vine de la Dumnezeu, vine în biserică și va ajunge la credincioși. Noi suntem în acest moment preocupați de modul în care se organizează deplasarea credincioșilor spre biserică, de modul în care se organizează biserica în timpul slujbei. Anul trecut a fost extrem de greu pentru credincioși să rămână în casă, dar în acest an venim cu o veste bună.

Este obligatoriu ca în timpul slujbei să se respecte toate regulile de distanțare. Suntem foarte atenți la modul în care se vor distribui sfintele pași. Ne gândim și la autoritățile locale care se vor implica în organizarea acestui eveniment. Dacă vom informa cetățenii la modul în care se vor desfășura aceste activități, cu siguranță se vor desfășura fără nicio problemă. Este foarte important să nu înregistrăm niciun incident.

Noi ne gândim ca indiferent de numărul credincioșilor, noi să avem suficiente echipe de jandarmi. Deplasarea este permisă la slujba religioasă, magazinele sunt închise, cluburile sunt închise. Unde te-ai putea duce în noaptea Învierii decât la biserică? Scopul nostru nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea acestei pandemii.”, a spus Lucian Bode la Prima TV.

Lucian Bode, despre venirea românilor din diaspora: „Dacă eşti vaccinat cu ambele doze, nu vei avea nicio restricţie”

„Dacă nu ai un test PCR negativ, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile. Dacă ai un test negativ în ultimele 72 de ore, vei intra în carantină la domiciliu sau la adresa pe care tu o indici. În condițiile în care ai făcut vaccinul și a doua doză și din momentul rapelului au trecut minim 10 zile poți să vii în România, nu vei avea nicio restricție. Vei avea de respectat măsurile pe care le respectă toți românii.”, a mai spus ministrul de Interne.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, reacţie excepţională pe marginea scandalului de la Spitalul Foişor: „Mă mir că nu i-au amendat pe bolnavii evacuaţi, că erau afară după ora 20”