Victor Ciutacu, reacţie excepţională pe marginea scandalului de la Spitalul Foişor: „Mă mir că nu i-au amendat pe bolnavii evacuaţi, că erau afară după ora 20”

Victor Ciutacu a taxat ironic evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor în toiul nopții. Într-o postare pe Facebook, jurnalistul reamintește de restricțiile de deplasare, care vineri au intrat în vigoare la ora 20.

10 apr. 2021, 15:34
Victor Ciutacu, reacţie excepţională pe marginea scandalului de la Spitalul Foişor: „Mă mir că nu i-au amendat pe bolnavii evacuaţi, că erau afară după ora 20”

„Încă mă mir că nu i-au amendat pe bolnavii scoși pe tărgi că au umblat noaptea, de nebuni, pe străzi în stare de alertă. N-ar fi trebuit să fie la ora 20 în incintă? Cred că jandarmeria a pactizat cu zădărnicitorii”,  a scris Victor Ciutacu, pe Facebook.

Asemenea reacţiei lui Victor Ciutacu, mai multe reacţii ale unor personalităţi din spaţiul public au fost postate sâmbătă, pe reţelele de socializare, după scandalul de la Spitalul Foişor, unde bolnavii au fost evacuaţi în miez de noapte.

Citeşte şi Andrei Caramitru îi cere demisia lui Vlad Voiculescu: „Ar trebui să lase pe altcineva, altfel pică toată şandramaua”

Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, consideră că situaţia pacienţilor evacuaţi în noapte de la Spitalul Foişor reprezintă un caz extrem de regretabil.

În opinia acesteia, chiar dacă contextul epidemiologic din Bucureşti a impus această decizie dificilă, este „anormal” ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă „o pată pe sistemul de sănătate” şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general.

Citeşte şi Preşedintele Sanitas îi cere demisia lui Vlad Voiculescu, după scandalul cu evacuarea Spitalului Foişor: „Opriţi-vă! Aşa nu se mai poate!”

În acelaşi timp, vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat că va solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. „În calitate de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID. Chiar dacă managementul Spitalului Foişor s-a opus transformării în unitate COVID-19, printr-o scenă similară cu prelungirea carantinării Timişoarei, s-a dat un ordin – ignorând voinţa şi argumentele celor de acolo – prin care au fost evacuaţi în toiul nopţii zeci de pacienţi”, a scris Ardelean pe Facebook.