Lucian Bode, gafă în timpul conferinţei: Este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care „ZDRUNCINEAZĂ” încrederea românilor

Ministrul Afacerilor Interne a dat cu bâta-n baltă în timpul conferinței de presă de luni, după ce liderii PNL s-au reunit în şedinţa Biroului Executiv.

19 apr. 2021, 12:54
Lucian Bode, gafă în timpul conferinţei: Este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care „ZDRUNCINEAZĂ” încrederea românilor

Lucian Bode, gafă în timpul conferinţei.  Declaraţiile au fost făcute în contextul  cazului de la Piteşi, unde un bărbat a murit după o intervenție a polițiștilor.

Lucian Bode, gafă în timpul conferinţei: Este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care „ZDRUNCINEAZĂ” încrederea românilor

„Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituție fundamentală a statului, care este Poliția Română.

Firul evenimentelor îl cunoașteți, nu îl reiau. Este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei in rem legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim de o acuzație a procurorilor: lovituri cauzatoare de moarte. Sunt doi polițiști reținuți cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovați vor plăti, iar un lucru trebuie să fie foarte clar: fiecare răspunde pentru faptele sale”, a spus ministrul Bode, luni.

Citeşte şi: Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un martor la intervenția polițiștilor din Pitești în urma căreia un bărbat a murit: „Au tăbărât pe el”
 

Apar primele concluzii ale cazului în care un bărbat imobilizat de polițiști a murit la Pitești. Medicul legist spune că victima a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul bărbatului călcat în picioare de polițiști, la Argeș. Medicul legist: A murit ASFIXIAT!
 

 


loading...
Partenerii noștri