Lucian Bode: Putem să guvernăm încă 4 ani cu PSD. Este cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică

Întrebat dacă PNL plăteşte pentru aceste crize, Bode a afirmat: ”Plăteşte cum plătesc toate partidele care se erodează la guvernare”.

17 sept. 2023, 23:22
Lucian Bode: Putem să guvernăm încă 4 ani cu PSD. Este cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, duminică seară, că nu s-a discutat în partid despre formarea aşa-numitului bloc democratic, iar PNL îşi doreşte să câştige alegerile. Cu toate acestea, consideră că o alianţă cu PSD este ”cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică”, în prezent cele două partide mari guvernând ”fără prea mari rupturi”.

Lucian Bode a fost întrebat, duminică seară, la Digi 24, despre formarea blocului democratic şi a răspuns: ”Nu ştiu, asta cu blocul democratic eu nu am auzit-o discutând-se în Partidul Naţional Liberal”.

Secretarul general al liberalilor crede că discuţia trebuie să plece de la zestrea PNL.

PNL și AUR, umăr la umăr în sondaje. O coaliție PNL – PSD ar bloca fără probleme accesul AUR la putere

”Discuţia trebuie să înceapă cu ceea ce are Partidul Naţional Liberal astăzi, zestra PNL. 1.256 de primari,  119 parlamentari, 17 preşedinţi de consilii judeţene, peste 14.000 de consilieri locali, din care 1.000 tineri sub 35 de ani şi 2.000 de doamne în administraţia locală, 10 europarlamentari. Un partid care, trei ani şi jumătate, şi-a asumat responsabilitatea guvernării, care a trecut România prin crize suprapuse”, a mai afirmat Lucian Bode.

Întrebat dacă PNL plăteşte pentru aceste crize, Bode a afirmat: ”Plăteşte cum plătesc toate partidele care se erodează la guvernare”.

 

”Partidul Naţional Liberal este constant la 19-21% (…) Este un partid mare, un partid care nu-şi permite să nu-şi propună ca obiectiv câştigarea alegerilor”, a adăugat secretarul general al PNL.

El a afirmat că liberalii doresc continuarea guvernării, din 2024, cu PSD. ”Acum, guvernarea erodează. Ne dorim să continuăm guvernarea şi după 2024. Cu PSD. Pentru că nu vorbim de extremişti, iar cei care au fost opt luni la guvernare şi au fugit de la guvernare, mă refer la USR, nu au responsabilitatea asumării atunci când este greu la guvernare. Ce să discutăm cu ei?!”, a mai declarat Bode.

Sondaj CURS: PSD, detaşat pe primul loc în intențiile de vot. PNL și AUR, umăr la umăr spre alegeri 2024

Întrebat dacă exclude din start varianta unei alianţe de dreapta cu USR şi PMP, Bode a răspuns: ”Nu exclud această variantă, sigur că nu o eclud, dar eu spun de cea mai raţională abordare. Astăzi, suntem împreună la guvernare. Putem să guvernăm împreună de anul viitor încă 4 ani, împreună cu PSD. Este cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică. Am arătat că putem să guvernăm împreună, fără mari rupturi, dar obligaţia noastră este să întărim dreapta să să fim în continuare cel mai important partid pe partea dreaptă”. Bode a mai anunţat că se va fuziona cu ALDE, care va aduce aproape 900 de aleşi locali.

 

Bode, despre situația traficului și consumului de droguri în România: „Nimeni nu trebuie să caute acum vinovați”

Fostul ministru de interne, Lucian Bode, a vorbit, duminică, la emisiunea Briefing de la Digi24, despre situația traficului și consumului de droguri din România. Fostul ministru spune că „situația în care se află România nu e una unică, nicidecum excepțională” și că „prevenția trebuie să fie baza și să înceapă cât mai devreme”. „Nimeni nu trebuie să caute acum vinovați. E nevoie să venim cu soluții pentru că situația în care se află România nu e una unică, nicidecum excepțională”, a mai spus Bode