LUCIAN BUTE, desfiinţat de antrenor: A fost pe dinafară sâmbătă, mulţi l-ar fi bătut. E traumatizat

Antrenorul lui Lucian Bute, Stephane Larouche, consideră că boxerul român nu a reușit să-și revină nici acum după pierderea titlului de campion mondial la categoria supermijlocie, în fața britanicului Carl Froch, în luna mai 2012, iar acest lucru s-a văzut și în confruntarea pierdută la puncte în fața canadianului Jean Pascal, sâmbătă la Montreal.

22 ian. 2014, 18:30
LUCIAN BUTE, desfiinţat de antrenor: A fost pe dinafară sâmbătă, mulţi l-ar fi bătut. E traumatizat

Împotriva lui Jean Pascal, Lucian a reacţionat oarecum că în meciurile cu Carl Froch şi Denis Grachev. Este a treia lupta consecutivă în care a fost ezitant. Un boxer care gândeşte prea mult nu este bun. E un boxer care nu este eficient„, a declarat antrenorul lui Lucian Bute, Stephane Larouche, pentru presa canadiană, preluată de Agerpres.

A fost pe dinafară sâmbătă. O grămadă de boxeri l-ar fi învins pe Lucian Bute, aşa cum s-a prezentat. Este ca şi cum ar avea un traumatism care apare atunci când intră în competiţie. Asta îl împiedică să lanseze lovituri, îl îngheaţă. De ce? Chiar nu ştiu„, a explicat antrenorul lui Bute într-un interviu acordat pentru La Presse.

Citeşte şi Anunţ TERIBIL pentru Lucian Bute

Este ca şi când nu ar fi fost capabil să lovească înainte de a fi lovit. Asta mă face să mă gândesc la un poliţist care a avut un accident şi a ucis pe cineva în timpul serviciului. Data viitoare când se va repeta, el nu va mai fi că înainte„, a mai spus Larouche.

Deşi „Lucian are impresia că i-a dezamăgit pe toţi”, după eşecul în faţă lui Pascal, antrenorul sau consideră că pugilistul român nu a fost totuşi „o umbră” a campionului de altădată.

„Jean Pascal a boxat bine. Ne aşteptam la acest lucru. Nu a fost nici mai bun, nici mai rău că altădată. Însă istoria acestui meci este simplă: Lucian Bute s-a bătut singur. În momentul în care un boxer nu aplică lovituri, nu poate câştiga lupta„, conchide Stephane Larouche.

Citeşte şi Ambulanţa la casa lui Bute. În seara meciului, mama pugilistului a leşinat când l-a văzut plin de sânge

Acesta a refuzat să se pronunţe, însă, în legătură cu viitorul carierei lui Bute, considerând că românul are nevoie de o pauză mai lungă. „Trebuie să reflecteze şi să înţeleagă de ce s-a întâmplat aşa„, a mai spus antrenorul canadian.

Citeşte şi Vasile Câtea: Bute trebuia să se retragă după meciul cu Froch!

Învingătorul lui Bute, Jean Pascal, a precizat la rândul sau că Lucian nu trebuie să fie jenat de această înfrângere. „Nu a pierdut în faţa unui nobody. S-a descurcat bine după capacităţile sale„, a declarat Pascal în cursul unei întâlniri cu presa din ţara sa.

Pugilistul de origine haitiană nu şi-a ascuns satisfacţia după acest succes, recunoscând că aştepta de mult timp o confruntare cu Lucian Bute. „Este o mare satisfacţie. Sunt şapte ani de când am cerut, de când aşteptăm acest meci”, a recunoscut Jean Pascal.

Impresarul acestuia, Yvone Michel, nu exclude o eventuală revanşa între Bute şi Pascal, cu condiţia că românul „să-şi refacă încrederea” şi să obţină mai întâi câteva victorii. „Trebuie să existe o cerere populară pentru a se realiza revanşa. Şi, prin cerere populară vreau să spun bani„, a precizat Michel.

Citeşte şi LUCIAN BUTE – bătut, dar cu conturile pline: 15 milioane de dolari din box