Lucian Bute îşi schimbă stilul: Voi boxa cu braţele sus, va fi foarte diferit

Lucian Bute a declarat cu prilejul unei conferinţe de presă la Montreal că vrea să redevină pugilistul care era înainte de câştigarea centurii cu diamante. Pe 3 noiembrie, la Centre Bell din Montreal, Bute va lupta cu rusul Denis Gracev.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 15:53
Lucian Bute îşi schimbă stilul: Voi boxa cu braţele sus, va fi foarte diferit

Bute, cu un palmares de 30 victorii şi o înfrângere, şi-a făcut ordine în mintea sa după corecţia severă suferită în luna mai la Nottingham în faţa britanicului Carl Froch.

Veţi vedea un Lucian Bute ca înainte de a deveni campion mondial. Înainte, nu aveam atâta presiune pe umeri. Când am devenit campion mondial, au existat mari responsbilităţi pe umerii mei şi am vrut printre altele să asigur un spectacol bun pentru a satisface pe toată lumea.

Acum trebuie să boxez pentru mine, pentru cariera mea. Boxul este periculos. Nu alţii primesc loviturile, ci eu, aşa că trebuie să mă gândesc la mine. Aşa că mă voi întoarce la vechile mele obiceiuri, în special voi păstra braţele sus când voi boxa, va fi foarte diferit”, a declarat boxerul gălăţean.

Stephane Larouche a declarat la rândul lui că Bute obişnuia să lanseze foarte multe lovituri adversarilor săi, dar după ce a ajuns campion mondial ritmul loviturilor s-a rărit: ”Lucian avea înainte acea foame, acea dorinţă de distrugere, de a face rău. Lansa între 600 şi 1000 de lovituri pe meci, ceea ce e foarte mult pentru un boxer de gabaritul său. Dar în meciurile în care îşi apăra centura, volumul de lovituri a început să scadă. Lucian nu e genul care încheie meciul cu un singur pumn. KO-urile sale erau pregătite şi majoritatea veneau după serii de lovituri”.

Pe 3 noiembrie, la Centre Bell din Montreal, Bute va lupta cu rusul Denis Gracev, meci la care s-au vândut deja 7.000 de bilete, iar InterBox estimează că în tribune se vor afla peste 10.000 de spectatori.

Bute şi-a schimbat şi modul de pregătire dinainte de meciuri. Dacă în ultimii ani petrecea câte 2 luni în cantonamentul din Florida, acum românul şi antrenorul său au petrecut acolo o perioadă de doar 2 săptămâni, înainte de a reveni marţi seara la Montreal.

Boxerul român este nerăbdător să urce în ring şi să treacă peste momentul dificil al carierei sale, meciul cu Carl Froch. ”Mi-a făcut bine să fac un sparring aici la Montreal, să încasez lovituri. Asta m-a făcut să mă gândesc la ultima luptă, dar în acelaşi timp sunt bucuros că am reuşit să trec peste acea fază, să revin la locul meu. Am senzaţia că mi-am regăsit locul, ca înainte”.