Lucian Bute, ultima şansă de reabilitare. Pe 1 decembrie se va apăra în faţa şefilor boxului

Lucian Bute susține că un supliment alimentar contaminat a cauzat testul pozitiv la ostarină și urmează să-și susțină cauza pe 1 decembrie în fața Comisiei de box și lupte a Districtului Columbia.

12 oct. 2016, 12:12
Lucian Bute, ultima şansă de reabilitare. Pe 1 decembrie se va apăra în faţa şefilor boxului

Lucian Bute, depistat pozitiv la ostarină după meciul egal cu campionul IBF Badou Jack, din 20 aprilie, își va baza apărarea pe faptul că a ingerat un supliment alimentar contaminat. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are aceeași rezultat în privința creșterii rezistenței și a masei musculare.

Citeşte şi Lucian Bute, DOPAT: proba B, pozitivă la OSTARINĂ. Românul riscă o suspendare între 6 LUNI şi 4 ANI

Fostul campion român și-a susținut mereu nevinovăția, iar în august analiza cerută de preparatorul său fizic Angel Heredia, a unui supliment numit Dynamita P.M. Night Fuel, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, în California, s-a dovedit că prezenta urme de contaminare cu ostarină. Lucian Bute și avocatul său, Howard Jacobs, se vor întâlni în decembrie cu reprezentanții Comisiei pentru a explica circumstanțele în care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.