Lucian Romașcanu: „Am participat la un eveniment extrem de important privind schimburile dintre Statele Unite și România atât culturale cât și educaționale”

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a fost prezent miercuri la două evenimente importante: aniversarea a 10 ani de American Corner Bucure;ti, un program important privind schimburile culturale și educaționale dintre SUA și România, și sărbătorirea a 75 de ani de la independența Statului Israel.

18 mai 2023, 13:57

„Am participat ieri, 17.05.2023, la două evenimente importante în ceea ce privește colaborarea noastră cu două state prietene, parteneri extrem de importanți ai României:

Aniversarea, la Biblioteca Nationala a Romaniei, a 10 ani de American Corner Bucuresti, un program extrem de important privind schimburile dintre Statele Unite și România atât culturale cât și educaționale.

Am avut plăcerea de a marca acest eveniment alături de ES D-na Kathleen F Kavalec, ambasadoarea Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. A fost un prilej de a ne reasigura de continuarea eforturilor comune în zona culturii care să aibă drept rezultat și înființarea unui Fond Cultural România-SUA. Partea artistică a fost asigurată de soliști excepționali ai TEATRUL MUZICAL AMBASADORII.

Sărbătorirea a 75 de ani de la independența Statului Israel, la Opera Națională București. A fost o bucurie să sărbătorim alături de prietenii noștri evrei o zi importantă a istoriei lor zbuciumate, mai ales că tot în acest an aniversăm tot 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte.

Am avut onoarea să-l cunosc pe Președintele Kenesset-ului, Dl. Amir Ohana – אמיר אוחנה cu care am avut bucuria unui scurt dialog.

Felicitări ES Dl. Reuven Azar, ambasadorul Ambasada Israel la Bucuresti și D-nei Tova Ben Nun Cherbis, directoarea Complexul Educational Laude-Reut pentru evenimentul deosebit dar și pentru eforturile constante pentru o colaborare culturală de excepție între cele două țări!”, a transmis Lucian Romașcanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Întâlniri importante la Bruxelles. Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu: „Am susținut propunerea României de a înființa un Fond Cultural European dedicat patrimoniului”