Lucian Romaşcanu, senator PSD: „Ieşirea de aici nu se poate fără ca Orban să demisioneze sau să fie demisionat”

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat luni că, în opinia sa, PNL, USR PLUS și UDMR nu vor reuși să ajungă la o înțelegere câtă vreme la cârma liberalilor este Ludovic Orban.

14 dec. 2020, 22:56
Lucian Romaşcanu, senator PSD: „Ieşirea de aici nu se poate fără ca Orban să demisioneze sau să fie demisionat”

Lucian Romaşcanu, a spus la Antena3 că în momentul de faţă negocierile pentru formarea noului guvern sunt într-un impas din care nu se mai poate ieşi decât prin demisia sau demiterea lui Ludovic Orban de la preşedinţia PNL.

„Este evident conflictul dintre Ludovic Orban si Klaus Iohannis si tinde sa se transforme intr-un sah etern. Pierzatorii suntem noi toti. Nu mai exista parghii de nicio parte pentru a-si impune vointa. Formatiunile mai mici speculeaza. Se blocheaza unii pe altii in acest moment. Iesirea de aici nu cred ca va putea fi facuta fara sa demisioneze sau sa fie demisionat dl Orban de la PNL”, a declarat Lucian Romașcanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Prima rundă de consultări a adus la un schimb de opinii între reprezentanții formațiunilor politice parlamentare și președinte, a declarat Iohannis.

„Însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a declarat Iohannis.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, Iohannis a spus că sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament.

„Vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 Decembrie. Săptămâna viitoare luni se va constitui noul Parlament”, a conchis Iohannis.

Lucian Romaşcanu este susţinut de Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat, la rândul său, că singura soluţie pe care PSD ar accepta-o ar fi un guvern de uniune naţională, cu premier Alexandru Rafila, din partea social-democraţilor.

„Am avut mai multe discuţii, dacă respectăm spiritul Constituţiei, vedem decizia Preşedintelui. De aceea sunt cele 10 zile constituţionale. PNL a pierdut alegere şi acum creionează o guvernare în care să se salveze pe ei înşişi. Am avut o discuţie cu un coleg ca să spun cum funcţionează Parlamentul. Cu cei de la AUR am avut o discuţie. Nu am avut discuţii de creearea unei majorităţi.

E exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar PNL. Altceva e când vorbim de un guvern de uniune naţională.”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Domnii Orban şi Barna sunt gemenii eşecului, vor să confişte alegerile”