Lucian Şova: Până la apariţia unui decret, sunt ministrul Transporturilor şi ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu

Publicat: Joi, 06 Decembrie 2018 15:15 // Actualizat: Joi, 06 Decembrie 2018 16:12 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că până la apariţia unui decret de eliberare din funcţie este ministrul Transporturilor şi îşi exercită toate atribuţiile şi prerogativele legale până la expirarea mandatului.

"Subliniez faptul că nominalizările pe care le-a făcut Comitetul Executiv şi preşedintele partidului sunt absolut legitime, le susţin. Însă, până la apariţia unui decret prezidenţial de eliberare din funcţie, sunt Lucian Şova, sunt ministrul Transporturilor, ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a spus Lucian Şova.

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că de joi Ministerul Transporturilor va fi blocat pentru că încetează mandatul ministrului Lucian Şova.

"Mâine (joi - n.r.) este o problemă foarte mare pentru Ministerul Transporturilor, cel puţin, pentru că expiră cele 15 zile. După cum ştiţi, legea zice că după 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcţie, deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, nu va putea să fie delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat, pentru că, în momentul în care încetează mandatul ministrului, automat toate delegările încetează de drept. Deci mâine vom avea un minister blocat. Nu mă întrebaţi pe mine cât de încet gândeşte preşedintele României, cred că ar trebui să întrebaţi la Cotroceni", a spus Vasilescu la Palatul Parlamentului întrebată cât timp îl va mai aştepta PSD pe preşedintele Iohannis să ia o decizie cu privire la remanierea guvernamentală.

Ea a adăugat că premierul Viorica Dăncilă va decide, când se întoarce de la Bruxelles, când va fi sesizată Curtea Constituţională pe această temă.

La mijlocul lunii noiembrie, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o listă cu opt miniştri din cabinetul său pe care îi dorea remaniaţi. Pe listă figura şi Lucian Şova de la Transporturi. În locul lui, pentru portofoliul de la Transporturi PSD o propunea pe Lia Olguţa Vasilescu, remaniată de la Ministerul Muncii. Doar că şeful statului a refuzat propunerea PSD. Mai mult, şeful statului a refuzat şi să-l demită pe Lucian Şova. 

Ulterior, în data de 22 noiembrie, la presiunea colegilor de partid, Lucian Şova a anunţat că şi-a depus demisia la Cabinetul premierului. Pentru portofoliul de la Transporturi, PSD l-a propus pe Mircea Drăghici.

Numai că preşedintele Klaus Iohannis a amânat luare unei decizii, iar conducerea PSD ia în calcul sesizarea CCR pe un posibil conflict de interese între Guvern şi Preşedinţie. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H