Lucrări magistrala 5 de metrou. Când va fi reluat traficul rutier în Drumul Taberei

Traficul de suprafață în cartierul Drumul Taberei va fi reluat în mare parte până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

24 nov. 2015, 16:13
Lucrări magistrala 5 de metrou. Când va fi reluat traficul rutier în Drumul Taberei

Partea bună este că în momentul acesta se pot continua lucrările (la magistrala 5 de metrou — n. r.) și se lucrează subteran, fără să mai încurcăm foarte mult traficul la suprafață. Traficul la suprafață va fi reluat și el în mare parte la sfârșitul anului — asta este vestea bună—, deci în sfârșit acel cartier va fi deblocat după eliberarea celor șase stații din nouă„, a afirmat șeful de la Transporturi.

La rândul său, directorul de investiții al Metrorex, Cătălin Homor, a menționat că lucrările la metroul din Drumul Taberei evoluează într-un ritm acceptabil.

„Programul pe care noi l-am stabilit este că la sfârșitul anului viitor să putem pune în funcțiune acea secțiune de magistrală. Întârzierile sunt de un an și jumătate — un an și șapte luni. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat, dar acesta este impactul unui proiect major. Nu putem inventa o tehnologie prin care să nu perturbăm zona. Asta este o tehnologie care se folosește în toată lumea„, a explicat el.

În ceea ce privește trenurile care vor circula pe magistrala M5, Cătălin Homor a precizat că, în cazul în care nu vor exista rame noi, se ia în calcul utilizarea flotei existente.

Nu s-a modificat nimic în ceea ce privește licitația celor 51 de trenuri. Acum este suspendat, așteptăm noi elemente care să ducă această licitație într-o direcție sau alta. În situația în care se va întâmpla — și sigur se va întâmpla — să punem în funcțiune magistrala fără a primi aceste rame noi de metrou, vom utiliza din flota existentă. Deocamdată, nu am decis la nivel de Metrorex ce tip de tren va circula din flota existentă„, a precizat Homor.