Lucrările la drumul din Prelungirea Ghencea sunt aproape gata. Anunţul făcut de Gabriela Firea

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi că infrastructura de drum din Prelungirea Ghencea este realizată în proporţie de 90 la sută, iar Primăria Capitalei face eforturi pentru a rezolva problema finanţării celui de-al doilea tronson de exproprieri pentru finalizarea investiţiei din Prelungirea Ghencea, aproape 10-12 milioane de lei.

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 13:20
Lucrările la drumul din Prelungirea Ghencea sunt aproape gata. Anunţul făcut de Gabriela Firea

„O investiţie aşteptată de 20 de ani! Lucrările pentru obiectivul de investiţii ’’Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea’’ sunt în plină construcție! Au fost realizate, până în prezent, lucrările de excavație și zidul de sprijin de la tramvai (partea stânga proiect) iar în ceea ce priveste utilitatile, au fost deja finalizate rețeaua de apă si canalizare, precum și instalațiile de apă potabilă și gaz.

Infrastructura nouă de drum este realizată în proportie de 90%, urmând sa fie planificată în scurt timp și realizarea trotuarului, astfel încât în luna august sa fie posibilă redarea circulatiei pe drumul nou executat.

Important de ştiut : depunem eforturi susţinute pentru a rezolva problema finanţării următorului tronson de exproprieri, aproximativ 10-12 milioane de lei, pentru finalizarea investiţiei din Prelungirea Ghencea, atât de necesară în această zona a Capitalei.

Dacă şi CNAIR (Ministerul Transporturilor) şi-ar dinamiza partea de şantier, lucrurile ar fi cu-adevarat bune!

Activitatea pe toate șantierele Capitalei se desfăşoară cu respectarea măsurilor sanitare”, a anunţat Gabriela Firea.

În schimb, reprezentanţii asociaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea o acuză pe Gabriela Firea că „se laudă azi cu cei aproximativ 700 de metri realizaţi din cei şase kilometri ai proiectului de lărgire”.

„Dna primar Firea se laudă azi cu cei aprox. 700 de METRI realizaţi din cei 6 KILOMETRI ai proiectului de lărgire a Prelungirii Ghencea! (700 m sunt între str. Brasov şi str. Râul Doamnei, realizaţi în perioada sept. 2019 – iulie 2020)

Pentru restul lucrării, până la str. Mărăcineni sau până la legătura cu Pasajul Domneşti, NU A FĂCUT NICIO EXPROPRIERE, NU DĂ TERMENE CALENDARISTICE, nimic.

Şi atunci, care e marea realizare? Cu ce ajuta acest ciot de lărgire la îmbunătăţirea circulaţiei în zonă?

Ce garanţie avem că acest proiect se va finaliza la timp?
Care timp, din moment ce nu ni se comunică graficele de lucrări şi de plăţi?

Ne scuzaţi, dna primar, că nu ne mulţumim cu firimiturile pe care le aruncaţi asa, electoral.

E prea puţin pentru un oras civilizat în anul 2020″, au precizat reprezentanţii „Iniţiativa Prelungirea Ghencea”.

Cum va arată Capitala în următorii ani în viziunea candidaţilor la primării: metrou uşor de la periferie spre centru, noi pasaje