Lucruri ce fac relaţia să dureze

Când iubeşti, vrei ca acest sentiment să dureze toată viaţa. Nu este un ideal greu de atins, însă, pentru reuşită este nevoie de răbdare, de tact, de acceptare şi de încredere. Iată câteva dintre pietrele de temelie într-o relaţie, care ajută la "supravieţuirea" iubirii!

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 13:21
Lucruri ce fac relaţia să dureze

Comunicarea deschisă

Cele mai multe dispute în cuplu iau naştere din cauza unei comunicări defectuoase sau a lipsei de dialog dintre parteneri. Astfel, în loc să îşi exprime clar punctele de vedere, partenerii lasă ca persoana de lângă ei să deducă ceea ce vor ei să exprime. Nu vă culcaţi niciodată supăraţi, pentru că astfel se pot acumula nemulţumiri care vă pot ameninţa relaţia.

Încrederea reciprocă

Puţină gelozie nu strică, însă ea trebuie atent dozată. Dacă la începutul relaţiei, micile cicăleli sunt percepute, într-o oarecare măsură, ca dovezi de afecţiune, aceste sentimente pot dăuna chiar şi celor mai frumoase poveşti de iubire.

Aprecierea pentru celălalt

În cuplu se ajunge şi la momente tensionate, când se pot spune lucruri jignitoare. Lipsa de respect, manifestată prin cuvinte sau prin gesturi nepotrivite, este unul din marii inamici ai iubirii. Nu uita că lipsa de respect este unul din motivele pentru care multe cupluri se despart.

Citiţi aici mai mult