Lucruri înţelese greşit despre religie

Este aproape imposibil să deschizi un subiect despre religie fără să stârneşti polemici aprinse. Creştinilor le place să folosească Biblia ca sursa supremă a argumentelor lor despre religie şi pot cita din paginile ei ore în şir. De-a lungul anilor oamenii au dezvoltat poveşti stranii despre Biblie şi conţinutul său.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 06:25
Lucruri înţelese greşit despre religie

Iată câteva lucruri înţelese greşit despre religie şi Biblie, aşa cum au fost ele prezentate de specialiştii de la listverse.com:

Fructul lui Adam şi Eva

Contrar credinţei populare, Adam şi Eva n-au mâncat mărul cunoaşterii în Cartea Genezei. De fapt, nu este numit un fruct anume, ci se face referire la fructul din „pomul cunoştinţei binelui şi răului”. (Geneza 2:17)

Şarpele diavol

Despre şarpele care a convins-o pe Eva să ia fructul din „pomul cunoştinţei binelui şi răului” nu se spune că ar fi diavolul în Cartea Genezei. El este cunoscut ca şarpele care a fost: „mai şiret decât toate fiarele câmpului pe cari le făcuse Domnul Dumnezeu pe Pământ”. (Geneza 3)

Arca lui Noe

Cu toţii ştim că animalele din Arca lui Noe au fost două câte două. Greşit. De fapt, dobitoacele curate au fost 7 perechi, iar animalele care nu sunt curate  câte o pereche.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro