Lucruri neştiute despre Mircea Radu. Decizia pe care a luat-o după ce a fost la o mănăstire: „S-a întâmplat în urmă cu 14 ani”

În ultima vreme se ştiau tot mai puţine lucruri despre Mircea Radu, asta pentru că apariţiile sale în lumea mondenă au fost tot mai rare. Acum, prezentatorul îşi continuă Aventura cu Down the road, reality-show-ul difuzat de TVR.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 13:13
Lucruri neştiute despre Mircea Radu. Decizia pe care a luat-o după ce a fost la o mănăstire: „S-a întâmplat în urmă cu 14 ani”

Într-un interviu pentru Okmagazine.ro, Mircea Radu a fost provocat să spună nişte lucruri despre ei, pe care oamenii nu le ştiu. Ei bine, unul dintre ele este că, după o vizită la o mănăstire, a decis să se lase de fumat. Asta s-a întâmplat în urmă cu 14 ani, de atunci, vedeta nu a pus ţigara în gură.

M-am lăsat de fumat acum 14 ani după o vizită la o mânăstire unde nu mă dusesem pentru asta. Singurul ceai pe care-l beau cu plăcere este cel negru, fără zahăr. Îmi place să scriu de mână şi am două stilouri la care ţin foarte mult: un Conway Stewart şi un Mont Blanc. Gata, acum lumea le ştie şi pe astea”, a declarat Mircea Radu.

Cu ocazia apropierii lunii martie, Mircea a mărturisit a că femeia este jumătate om, jumătate Dumnezeu.

Femeia e mai presus decât bărbatul. E jumătate om, jumătate Dumnezeu. Da, îmi place să gătesc. Nu numai pentru că a găti pentru cineva este o formă de dragoste ci şi pentru că mă relaxează. Fac cu plăcere coq au vin (pui lăsat 12 ore în vin, la frigider, apoi gătit la foc mic în cuptor) sau tocană de cozi de vită – felul ăsta de mâncare, acum 40 de ani era mâncarea săracilor, acum se serveşte la hoteluri de cinci stele. Dar favoritele mele sunt pastele, indiferent de forma lor sau de sosul în care se tăvălesc„, a mai declarat prezentatorul.

Citeşte şi: Mircea Radu a vorbit în premieră despre tragedia care i-a marcat VIAŢA. „S-a şters absolut totul şi am redevenit altcineva”

Motivul pentru care Mircea Radu ţine post de 12 ani

Ţin post de 12 ani, din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana „Din dragoste”, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paştelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roşii uscate şi măsline. O bunătate! Nu mi-este greu să ţin postul deloc.

Şi îţi mai zic ceva. Eu, care sunt un mare gurmand şi mâncător de carne, când intru în post nu mă mai tentează nimic. Poţi mânca lângă mine cea mai minunată pastrămioară din lume. Nu mă interesează absolut deloc„, spunea prezentatorul.

Citeşte şi: Mircea Radu: „România nu se mai poate face bine decât dacă i se întorc cât mai mulţi copii înapoi”

Mircea a început să ţină post fără vreun motiv anume sau fără să-şi facă vreo ambiţie din asta. Un oarecare factor declanşator a existat însă. Un caz pe care l-a prezentat chiar la „Din dragoste”, emisiunea a cărui gazdă a fost vreme de mulţi ani.

O bunică a venit la emisiune să-i facă o declaraţie de dragoste propriului nepot. Copilul căpătase o boală cu o evoluţie rapidă şi un deznodământ previzibil şi nefericit. Pe acel copil, bunica îl ducea frecvent la mănăstire.

Într-una din zile, băieţelul i-a promis lui Dumnezeu că dacă îl scapă de boală, el se va duce în fiecare duminicã la Sfânta Liturghie, iar când va fi mare se va face preot.

După patru ani de la diagnosticare, când şi-a repetat analizele, copilul numai avea nimic. Mircea Radu a prezentat cazul atunci la „Din dragoste”, iar locul în care bunica i-a făcut declaraţia nepotului ei a avut loc la Mănăstirea Bujoreni, din judeţul Vaslui.

Citeşte şi: Mircea Radu suferă de o boală gravă. „Mă aşez în pat aşteptând ameţelile şi amorţeala…”