Lucruri pe care nu le ştiai despre bere şi vin

Berea şi vinul sunt două băuturi îndrăgite şi consumate în întreaga lume. Atât de multă lume le consumă încât crezi că ştii totul despre bere şi vin. Oare aşa să fie? Iată câteva lucruri despre bere şi vin pe care, cu siguranţă, nu le ştiai.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 09:02
Lucruri pe care nu le ştiai despre bere şi vin

Ocolul pământului în… bere şi vin

Vârsta la care ai voie legal să bei diferă de la o ţară la alta. În majoritatea statelor europene, poţi să bei alcool de la 16 ani, în Canada de la 18, în Asia de la 20, iar în SUA de la 21. Ţările cele mai mari consumatoare de bere sunt Cehia, Irlanda şi Germania, iar de vin sunt Italia, Franţa şi Elveţia. Ţările cele mai mari producătoare de bere sunt China, SUA şi Rusia. Germania are cele mai multe mărci de bere (1.200). SUA – doar 350. Cele mai mari producătoare de vin sunt Italia, Franţa şi Spania. Cele mai mari taxe pe bere sunt în Norvegia, Finlanda şi Canada.

Top 3 bere şi vin

Potrivit premiilor oferite de European Beer Star, cea mai bună bere este produsă în Belgia. Urmează Germania şi Statele Unite.

În ceea ce priveşte vinul, cea mai bună regiune este de departe Bordeaux (Franţa). Cele mai scumpe vinuri din lume sunt Chateau d’Yquem şi Chateau Cheval Blanc care se vând cu câteva mii de dolari.

Citiţi aici mai mult


loading...