Lucruri pe care nu le ştiai despre lacrimi. De ce bărbaţii plâng mai rar

Unii plâng de bucurie, alţii de tristeţe, uneori din cauza unei stări de şoc, sau deloc, căci unele persoane nu pot plânge.

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 07:30
Lucruri pe care nu le ştiai despre lacrimi. De ce bărbaţii plâng mai rar

Indiferent de motiv, lacrimile sunt un produs firesc al corpului uman si, ocazional, sunt chiar benefice sanatatii. Iata cele mai ciudate adevaruri despre plans!

Lacrima este, de fapt, un amestec de apa, sebuum si mucus. Echilibrul celor trei elemente este delicat, iar cantitatile nepotrivite poate duce la tot felul de probleme oculare. Cea mai comuna conditie medicala este sindromul „ochilor uscati”, cauzat de insuficienta apei, a sebuumului sau a mucusului din lacrimi, explica Geoffrey Rose, consultant oftalmolog la Spitalul de Ochi Moorfields din Londra.

Aproximativ 50% din oameni sufera de „ochi uscati” la un moment dat in viata. Simptomele includ iritatii, roseli anormale, senzatii de intepatura si de arsura.

1. De ce este bine sa lacrimezi cand tai ceapa

A taia ceapa nu este activitatea preferata a nimanui, dar daca lacrimezi in acest timp inseamna ca ochii tai sunt sanatosi.

Exista trei tipuri diferite de lacrimi: lacrimi bazale, absolut firesti, menite sa mentina ochiul umed, lacrimi reflex produse ca raspuns la factori care irita si lacrimi emotionale, generate de stari de spirit puternice.

Lacrimile aparute in timpul taierii cepei sunt cele tip reflex, caci ceapa emana un gaz care, in reactie cu apa din ochi, creeaza o senzatie de iritare pe care corpul o respinge prin lacrimi.  Daca nu plangi in timp ce tai ceapa inseamna ca glanda lacrimala nu mai functioneaza, problema care ar trebui sa te trimita la doctor.

Continuarea pe Lyla.ro.