Lucruri pe care să nu le faci când speli rufele. Greșelile care îți pot strica hainele și mașina de spălat

Mașina de spălat face parte din categoria electrocasnicelor indispensabile, de aceea trebuie să avem grijă cum o folosim, pentru a nu se strica.

26 mart. 2023, 19:33
Lucruri pe care să nu le faci când speli rufele. Greșelile care îți pot strica hainele și mașina de spălat
Ajută-ți mașina de spălat să trăiască mai mult

Dacă vrei ca mașina de spălat să trăiască mai mult, trebuie să evităm cele cinci greșeli comune pe care majoritatea oamenilor le fac atunci când spală rufe. Și hainele pot fi afectate.

Ce să nu faci când folosești mașina de spălat

Nu spălați totul împreună la aceeași tenmperatură

Nu spălați niciodată totul deodată. Temperatura depinde exclusiv de materialul pe care îl spălați. Prosoapele și lenejria de pat trebuie spălate în apă călduță sau fierbinte. Țesăturile precum bumbacul și lâna trebuie spălate la temperaturi mai scăzute pentru a-și păstra forma.

Citește și: Cum să mănânci de toate fără să te îngraşi. Patru trucuri care activează metabolismul şi te scapă de dietă

Nu folosiți prea mult detergent

Folosirea unei cantități exagerate de detergent este o greșeală frecventă în cazul spălării rufelor. Acest lucru nu va curăța mai bine hainele, ci doar va cauza probleme. O cantitate prea mare poate lăsa urme pe haine. Reziduurile de detergent de pe haine pot atrage murdăria.

Nu uitați să goliți buzunarele

Este importnat să verificați bine buzunarele înainte de a băga hainele în mașina de spălat. Resturile rămase în buzunare pot bloca scurgerea mașinii de spălat. Obiectele metalice sunt cele mai periculoase deoarece nu vor fi deteteriorate în timpul spălării.

Nu supraîncărcați mașina de spălat

Chiar dacă poate fi tentant să adăugați mai multe haine în mașină pentru a termina mai repede, supraîncărcarea mașinii reduce nivelul de eficiență al spălării. Cu cât mașina este mai plină, cu atât este mai puțin probabil ca detergentul să circule în jurul fiecărui articol.

Totodată, aceasta va fi mult mai solicitată și se va uza mai rapid, ceea ce înseamnă o durată de viață mai scurtă.

Citește și: Cum scapi de scamele de pe haine. Trucuri ingenioase care îţi salvează obiectele vestimentare

Ignorarea semnelor unei mașini de spălat defecte

Mașina de spălat este formatîă din mai multe componente care trebuie să funcționeze împreună, iar acestea vor înceta să mai funcționeze corect dacă mașina nu este întreținută în mod regulat.

Dacă mașina începe să scoată zgomote ciudate, simțiși un miros ciudat sau vedeți mucegai în jurul mânerului, este bine să nu ignorați. O mașină defectă nu va spăla hainele în mod corespunzător și poate fi deterioarată, în cele din urmă.